Защо не пие Бойко Борисов

Защо не пие Бойко Борисов? Мнозина българи – традиционалисти се мъчат да намерят отговора на този провокативен въпрос вечер, седнали отрудени над чашката и салатката.

Да, министър-председателят Бойко Борисов неведнъж е подчертавал, че не употребява алкохол. Изобщо. Причината за това е много лош спомен от младежките години на Борисов. Ето как самият той обясни неприязънта си към спиртните напитки:

„Много пъти съм казвал, че няма човек, който да каже, че е пил с мен. Единственият случай, когато се напих бях на 19 години. Преди това не бях близвал алкохол.

Пиеха вино от една голяма туба – 20 литра. Казаха ми: „Брато Борисов ела да пиеш“. Аз не бях пил, ама знаех, че е срамно да не си пияч. Страх ме беше, но ми сипаха една голяма чаша вино. Бях уморен, ама пих от това вино.

И пия, пия виното, то като лимонада. Не усещам нищо. Чакам да съм се напил, не съм. Викам сипи още. Сипват, а аз – жаден. И отивам да си просна кимоното в банята. Прехвърлих го на една тел и гледам огледалото идва към мен. Едва излязох. Лягам си и изведнъж като ми се завъртя всичко живо и като започнах да повръщам. Отрових се. От тогава никога не съм бил пиян“.

Още от Любопитно

loading...