ябълки

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Ябълките са един от най-вкусните плодове. Те не само ни засищат, но и можем да си избрем онзи сорт, който ни допада най-много. Оказва се, че всички ябълки, независимо от сорта си, могат да бъдат изключително полезни за нас. Днес ще ви представим 4 причини, които ще ви накарат да хапвате тези плодове всеки ден.

Независимо кой е любимият ви сорт ябълки, трябва да ядете поне по една на ден, за да сте здрави, пишат от actualno.com. Ябълките са един много полезен плод, богат на витамини и минерали. Ако не обичате да ги ядете сурови в обикновения им вид, винаги има друг начин да консумирате този толкова вкусен плод. Има множество рецепти, които ще ви помогнат да направите вкусни десерти от ябълките. Ако сте свикнали да се храните нездравослвно, но искате да направите промяна, можете дори да си направите чипс от ябълки и да замените пакетирания. Получава се наистина доста вкусно, опитайте. А ето и защо трябва да ядете ябълки всеки ден, ако искате да сте здрави:

1. Пазят очите здрави – ябълките съдържат мощни антиоксиданти, които предпазват очите ви. Те са с фантастични ползи за здравето на очите и ще ви предпазят от появата на така нареченото „старческо перде“. Ако придобиете навик да ядете по минимум една ябълка на ден, ще предотвратите появата на проблеми с очите.

2. Пазят сърцето ви здраво – ябълките съдържат много фибри, които имат способността да поддържат сърцето ви в добро състояние. Те намаляват нивата на холестерола, а това намалява риска от проблеми със сърдечно – съдовата система. Според последни проучвания, много голяма част от смъртността при жените се дължи на сърдечно-съдови заболявания. Ако включите ябълките в дневното си меню ще живеете по-дълъг и здравословен живот.

3. Ще отслабнете – предполагаме сте запознати с множеството диети, включващи полезния плод. Ако спазвате диета, то закуската ви със сигурност трябва да е ябълка. Нека започнем от там, че тя ще ви зареди с енергия и ще ви даде нужните хранителни вещества. Също така тя е никскокалорична и няма да има проблем да хапвате дори по няколко на ден. Хапвайки ябълки, ще потиснете апетита си. Ако често ви се хапва нещо сладичко, заложете на ябълките. Опитайте се да замените вредните сладки храни с ябълка, която ще насити организма с нужните захариди.

4. Повишават издръжливостта – ако сте от трениращите хора и искате да имате повече енергия преди тренировка, трябва да хапвате по една ябълка преди началото и. Ябълките ще накарат кислорода да навлезе по-лесно в белите дробове, което ще направи тренировката ви много по-лесна и по-дълга. Вместо да пиете кафе или енергиини напитки, за да имате енергия по време на тренировка, заложете на този вкусен и полезен плод, с който ще постигнете същия ефект. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Проф. Мермерски дава 12 причини да ядем тиква всеки денТиквата е вкусен зеленчук, който мже да бъде интегриран в най-различни вкусотии, както сладки, така …Sep 28 2019skafeto.comКакво ще се случи с кръвта ви, ако консумирате орехи всеки денВсеизвестен факт е, че орехите са много полезни за здравето. Някои от най-важните хранителни веществ…Jul 18 2019skafeto.com