Вече си говорихме за това, че старите навици умират трудно, затова правим някои неща, без дори да мислим колко вредни са те – особено сутрин, когато нямаме излишно време за губене. Пиете ли една чаша кафе всяка сутрин или закуска с мляко? Това може да не е най-добрият начин да започнете сутрин.
Искамe отново да поговорим сега за няколко вредни навика, които много от нас правят всяка сутрин, а те всъщност са много опасни за здравето ни и ни състаряват без време.
Вече ви споделихме за четири неща, който трябва и не трябва да правим сутрин. Сега ще обсъдим още четири навика. Те са:Веднага спрете да правите тези неща сутрин – опасни са и ни състаряват без време (СНИМКИ)Старите навици умират трудно, затова правим някои неща, без дори да мислим колко вредни са те – особ…Jun 27 2018skafeto.com

1. Не яжте зърнени закуски
Знаете ли, че само 50 грама от обичайната зърнена закуска съдържа около 4 супени лъжици захар. Много захар, приета рано сутрин причинява вливане на инсулин в кръвта и когато ефектът изчезне, вие изведнъж се уморявате и ставате летаргични. Мляко, кисело мляко и пресни плодове, когато се добавят към зърнените храни също са нездравословни за ядене сутрин, така че най-добре е да стоите далеч от тях.
Съвет: Известният диетолог Челси Амер наскоро заяви, че е по-здравословно да ядете по една пица всяка сутринта, отколкото една купа зърнени храни. Пицата съдържа протеини, мазнини и въглехидрати, което я прави балансирана закуска. Важно е обаче да запомните да не ядете повече от едно парче. Освен пица, можете да ядете бъркани яйца, извара или месо, което не съдържа твърде много мазнини.
За Бога, спрете да правите тези неща сутрин! Безумно опасни са! (СНИМКИ)

2. Почистете зъбите си след хранене
След като ядете емайлът на зъбите ви става уязвим, особено ако сте яли плодове, цитруси или сте пили газирана напитка. Това се дължи на факта, че те съдържат лимонена киселина и фосфорна киселина. Това, което трябва да направите, е да измиете устата си с вода за устаи да извадите остатъците от храната със зъбен конец. Опитайте се да миете зъбите поне 30 минути след като сте яли.
За Бога, спрете да правите тези неща сутрин! Безумно опасни са! (СНИМКИ)
3. Пийте черно кафе
Черното кафе веднага след събуждането повишава безумно много нивата на кортизол, което води до тревожност. И ако пиете кафе, когато сте гладни, можете да получите гастрит. Изследванията показват, че най-доброто време за пиене на първата ви чаша кафе е три или четири часа след събуждането. Ако обаче не можете да устоите на сутрешното пиене на кафе, добавете малко мляко или сметана. По този начин ще намалите суровите ефекти на напитката върху стомаха.
За Бога, спрете да правите тези неща сутрин! Безумно опасни са! (СНИМКИ)

4. Оправете веднага леглото
Когато оправите леглото си веднага след като се измъкнете от него създавате добра среда за прахови акари, защото влагата, която тялото ви е оставила върху чаршафите през нощта, няма шанс да се изпари. Учените препоръчват напълно да преместите одеялото от матрака, след като се събудите, за да оставяте чаршафите сухи.
Знаем, че е изключително трудно да се откажете от лошите навици изведнъж. Ето защо е по-добре те да отпадат един по един. Споделете в коментарите по-долу дали и от кои навици мислите, че можете да се откажете още утре сутрин.
За Бога, спрете да правите тези неща сутрин! Безумно опасни са! (СНИМКИ)
Източник jenata.blitz.bgЛечителят Дрожеников: За да се отървете от болка в ставите, всяка сутрин ги натърквайте така (ВИДЕО)Спомняте ли си как лекувахме малките рани и натъртвания в нашето детство? Малко плюнка, едно листо о…Jun 15 2018skafeto.com


loading...