https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Възпитанието на децата в семейството е труден, дълъг и отговорен процес. Това, което бихме ви посъветвали относно вашите деца или децата на децата ви е, преди всичко, да проявявате винаги обичта си към тях и да уважавате тяхното желание да контактуват с вас като с приятел.

Отделяйте им повече време, не само да играете с тях, но и да ги въвеждате постепенно и ненатрапчиво в постоянно разкриващия се пред тях „нов свят“. Това, което не трябва да правите е да не говорите пред тях за личните си и служебни проблеми и да не използвате „цветисти“ изрази – помнете, че децата „помнят като слонове“ и винаги се стремят да подражават на родителите си – дъщерите на майката, синовете – на бащата.

И не ги обиждайте – те дълбоко преживяват всяка обида и това може дори да ги отблъсне от вас!Баща и син пеят и свирят на китари песен на Бийтълс! 2 годишното момче заслужава аплодисменти! (ВИДЕО)Страхотен дует, между грижовен баща и двегодишното му дете. Песента е „Don`t Let Me Down“ на големит…Nov 17 2016skafeto.com

Сега, няколко бързи съвета към бащите по отношение на техните синове.

Не критикувайте поведението им с изрази като: „Държиш се като момиче!“ За вече поотраслото момче, което е осъзнало различията в интересите и възможностите между момчетата и момичетата, тази фраза е обидна, дори да не е изречена пред негови приятели. Но което е още по-лошо, повтарянето не веднаж на тази фраза може да настрои момчето съвсем незаслужено негативно към момичетата – като цяло, да го озлоби към тях и да доведе дори до неговото самоизолиране!

Пак в тази посока, не казвайте на сина си „Бъди мъж“, защото той е още само едно дете, което – ако бъде наскърбено или огорчено – е напълно естествено да си поплаче и да потърси помощта ви. Насочвайки такава реплика към малкото момче, може да загубите доверието му към вас да споделя каквито е да са емоционални преживявания. Тогава с кой да ги споделя, ако не ви чувства като верния татко-приятел? Към вече поотраслото момче, решило да „пусне“ дълга коса подобно на своите музикални идоли, не трябва да отправяте фразата „Подстрижи се!“, в смисъл да не приличаш на момиче.

Очевидно „дългата коса“ не може да е характерен белег за жените; такава дискриминация – мъжете късо подстригани, жените с дълга коса – е недопустимо да се насажда у момчето, което скоро ще навлезе в пубертета! Отново дискриминационно звучи: „Мъжете не носят розово!“ Ако му се харесва – да носи розово, както някои момичета пък обичат да носят например „синьо“ – един чисто „мъжки“ цвят! Бъдещата сексуална ориентация на сина ви ни най-малко зависи от това, което носи като момче! Не забравяйте, че не малко момичета обичат да си играят с „мъжки играчки“, без това да попречи да станат после добри съпруги и майки!Баща и син превърнаха руска Лада в робот от Трансформърс (СНИМКА + ВИДЕО)Ладата си остава все още култов автомобил за доста поколения от Източния блок. И ако сред днешните м…May 24 2017skafeto.com