Интересни неща се случват по света. Булдог, живеещ в областта Нова Скотия, Канада, изненада своите собственици, след като роди кученце, чиято козина се оказа оцветена в зелено, пише lifestyle.bg. Без колебание собствениците Тревър Мошер и Одра Рис нарекоха новороденото Фиона – на името на принцесата от филма „Шрек“, не само защото е женско, но и заради забележителния цвят на козината.

Тригодишният булдог, който пък носи името Фрея, ражда в края на януари седем здрави кученца. Въпреки че привидно раждането е приключило, оказва се, че има още една изненада. При това най-голямата и неочаквана. Така, последно се появява малката, зелена Фиона.

Двойката веднага прави проучване в мрежата и разбира, че макар и рядко срещан, това не е изключителен феномен.

Според науката, кучетата с по-светла козина е възможно при раждането да имат зеленикава окраска, която се дължи на контакта им в утробата със зеления пигмент биливердин, намиращ се в жлъчката (това е пигментът, отговорен за зеленикавия цвят, който всички получаваме при удар или нараняване, наречен просто синина). Пигментът оцветява козината преди раждането на кученцето, а цветът постепенно избледнява, след като то се появи на бял свят.

Дори собственичката Рис споделя пред People, че с времето Фиона губи характерния си зелен цвят и започва все повече да прилича на своите родители.


loading...