сезонен режим на дограмата

Последните приятни слънчеви дни за тази година си отидоха. Зимата вече е тук макар и все още да няма сняг извън планинските райони. И съвсем нормално – един от най-актуалните въпроси в момента, обсъждани във всяко едно домакинство, е този с отоплението. По-точно колко ще струва и как да бъде по-ефективно?

По първия въпрос няма много какво да се направи. Но по втория може да ви дадем един отличен съвет. Задължително най-първото нещо, което трябва да сторите, е да изолирате прозорците. И преди да хукнете за тиксо или други подръчни материали, нека да ви попитаме нещо много важно – знаете ли, че има такова нещо като летен и зимен режим на дограмата? Ако не, то днес ще ви разкрием тази малка, но много важна тайна. С тази тайна ще можете хем да спестите средства за отоплението през зимата, хем да се справите с изолирането на прозорците по много лесен начин. А тайната е, че сезонният режим на вашите прозорци може да се промени.

Сезонният режим на прозорците е нещо много полезно, тъй като през лятото тази опция ви позволява да намалите налягането между външната част на рамката и гуменото уплътнение, което позволява на въздуха да циркулира по-свободно. Но в зимен режим се случва точно обратното – налягането се увеличава и топлината се съхранява вътре.Безценни съвети от опитни домакини – как да се грижим по най-добрия начин за паркета у домаПаркетът е една от най-предпочитаните и използвани подови настилки в България. За да изглежда добре …Nov 8 2017skafeto.com
Зимата вече пристигна - Ето какво трябва да направите с дограмата

Като цяло трикът е изключително прост

Просто трябва да завъртите болта надясно или наляво на 90 градуса, в зависимост от това в кой режим трябва да преведете прозорците. Направете всичко внимателно. Първо, намерете всички болтове на прозореца, номерът им може да се различава в зависимост от размера на прозореца или от производителя. Трябва да завъртите всеки болт, защото в противен случай няма да получите желания резултат.

За да промените прозореца, имате нужда от подходящ инструмент – отвертка или шестоъгълен ключ. Може да използвате и клещи, но не ви съветваме да го правите, защото могат да увредят крехкия механизъм за настройката. Тук е важно да разберете едно нещо: не е необходимо да завъртате болта докрай. Болтът трябва да се превърти точно на 90 градуса, като се ориентирате по отметката.

Ако сте направили всичко правилно, прозорецът е необходимо да се затваря по-плътно. Ако това не се случи – значи нещо се е объркало, проверете дали всички болтове са превъртени на правилната страна. За да проверите колко прозорецът е натегнат, имате нужда от лист хартия. Притиснете го с прозореца и опитайте да го махнете. Ако листът излиза трудно, прозорецът е в зимен режим.Ето какви съвети дадоха лекари след като българският пазар бе залят с боядисани мандарини (ПРОДЪЛЖЕНИЕ)Вчера социалните мрежи в България възнегодуваха. Голяма верига хипермаркет пусна на щандовете си ман…Nov 13 2017skafeto.com

loading...