Златоград

Златоград е най-южният град на България. Сгушено е в Родопите, буквално на линията на границата ни с Гърция. И се намира едва на 50 километра от Бяло море.

Градчето обаче е толкова китни и обаятелно, че ще ви се поиска да останете. Направо няма да ви мине и мисъл за гръцкото море. Това е така, защото от Златоград струи вълшебство. При залез белите къщички, накацали по склоновете на величествената планина, се къпят в магическа светлина.

Навсякъде ще бъдете заобиколени от много традиционни за българина занаяти – златарство, дърворезба, сарачи, тъкачи…

Може да си вземете уникални шарени покривки или пък качествено вино. Може да си хапнете такава баклава, че няма да искате да опитате друга. Или пък да пиете в кафенетата едно „въртяно“ кафе.Красотата на Асеновата крепост. Вижте и почувствайте величието на България и бъдете горди! (СНИМКИ + ВИДЕО)България има уникална природа и богата история. А когато двете се съчетаят, резултатът е наистина не…Apr 10 2017skafeto.com
Златоград и вълшебството му (СНИМКИ + ВИДЕО)
Златоград и вълшебството му (СНИМКИ + ВИДЕО)
Златоград и вълшебството му (СНИМКИ + ВИДЕО)

Всъщност Златоград беше много дълго време позабравено място. Чак след влизането на България в Европейския съюз започна да бъде по-посещаван от родни и чужди туристи. А в града има много какво да се види.

Например църквата “Св.Георги Победоносец“ с уникални икони и реликви. Околностите на града са богати на археологическо минало. Можете да посетите гроба на Орфей в местността Татул, древния тракийски град Перперикон, тракийското светилище в с. Добромирци, причудливата скална форма – Гъбата, Лъва и Слона и местността Белите камъни. Изобщо трябва да си отделите повече време за Златоград – един уикенд ще е недостатъчен.Предсказание на отец Боян Саръев вледени България! Една сутрин ще се събудим, а Родопите…Отец Боян Саръев е добре познат като име в България, но дали хората са наясно с подробности около ли…Apr 7 2017skafeto.comloading...