Злато

Канадската компания Medgold Resources, която по-рано обяви, че е открила в Южна Сърбия, на самата граница с България и Северна Македония, признаци, че там има богати находища на благородни метали, сега е потвърдила тези резултати, съобщава сръбският в. „Вечерне новости“.

Само на един участък в рамките на проекта „Тламино“ компанията е открила около 7 милиона тона руда с близо 19,3 тона злато на стойност над един милиард долара.

Установено е, че на този участък съдържанието на злато е средно около 3 грама на тон. В рамките на същия проект канадската компания е открила и 40-метров слой руда, който съдържа 8,32 грама злато на тон и почти невероятните 193 грама сребро на тон.

Проучванията в района продължават.

Виж още:Японци намериха злато за 720 млн. долара на 180 км от СофияЯпонци намериха злато за 720 млн. долара на 180 км от София. За съжаление не става обаче въпрос за н…Dec 8 2019skafeto.com

Къде изчезват злато и валута на стойност милиарди долари?През 2019 г. централните банки започнаха да купуват рекордни количества злато – в размер на около 75…Dec 17 2019skafeto.com

loading...