https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Опитният лекар е, по принцип, добър диагностик и може да прецени какви и колко сериозни са здравословните ви проблеми само по промените в цвета на очите ви. Но което е по-интересно, статистически изследвания показват, че цветът на очите говори за определен риск от възникване с времето на някои здравословни проблеми. Тъй като цветът на очите е генетически определен, то следва да приемем теорията за наследствеността – като една от причините да сме предразположени повече или по-малко към дадено заболяване. Нека погледнем сега какво показват досегашните изследвания по въпроса. Да започнем със светлите очи, обединяващи тези със син, зелен или сив цвят. Хората с такъв цвят на очите са изложени на по-висок риск от рак на кожата, отколкото тези с по-тъмни очи.Забравете проблемите с очите с тези две чудни съставкиОчните болести са изключително неприятни, лекуват се трудно и много често не до краен предел. Пробле…Mar 22 2017skafeto.com

Ясно е обаче, че използването на слънцезащитни продукти е желателно и при двете групи хора – със слънчевата радиация шега няма!

При хората със светли очи е повишена и вероятността от макулна дегенерация– едно много сериозно заболяване, при което централното зрение се нарушава и настъпва замъгляване и размазване на гледаните предмети. Настъпва дискомфорт, нарастващ с напредването на заболяването, което може да доведе и до почти пълна загуба на зрението. Затова съветваме светлооките хора да извършват чести профилактични прегледи при специалист – офтамолог. Утешително за хората със светли очи е, че при тях е по-малък рискът от катаракта и витилиго (нарушена пигментация на кожата). Сега да преминем към хората с тъмни очи – черни, кафяви или лешникови. Те са по-склонни да развият катаракта или/и витилиго, но вероятността от рак на кожата и макулна дегенерация е по-малка отколкото при хората със светли очи. И накрая, опитният диагностик може, по промяната в цвета на очите ви, да определи кога е възникнал здравословен проблем и доколко сериозен е той. Бялото на очите ви се зачервява – това е признак за дразнене, инфекции или алергии. А ако стане жълто – то почти сигурно жълтеницата е почукала на вратата и ви трябва незабавна помощ! Помътняването на очите вече е белег на преумора, стресово състояние или някакво сериозно заболяване – тогава се обърнете час по-скоро към наблюдаващия ви лекар!


loading...