значимите хора

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание. Ето една притча, която ни показва кои са истински значимите хора, предоставена ни от Съновник.бг.

Популярен лектор искал да покаже на своите ученици, кои са истински значимите хора в живота ни. Той се изправил пред многобройната си аудитория с банкнота от 100 долара в ръката си и попитал:

– Кой от вас желае да вземе тази банкнота?

Всички присъстващи на курса вдигнали ръка. Точно след пет секунди лекторът смачкал банкнотата и тя загубила първоначалния си облик. Той отново се обърнал към присъстващите:

– А, сега? Кой от вас я желае?

Отново всички вдигнали ръка.

– Ами, ако съвсем я обезобразя? – продължил лекторът, пускайки банкнотата на пода и започвайки да я тъпче.

Тя вече била смачкана, изпотъпкана и доста мръсна. От лъскава хартийка се била превърнала в жалко подобие на банкнота. Въпреки това хората в залата за обучение продължавали да я искат. Тогава лекторът казал:

– Без значение какво правя с тази 100-доларова банкнота, вие ще продължавате да я искате, защото знаете нейната истинска стойност. Същото е при хората. Ние биваме мачкани и стъпквани, мразени и отричани. Но независимо от това какво ни причиняват околните, ние не губим нашата стойност. Няма значение дали сме грозни или красиви, дебели или слаби, високи или ниски. Смисълът на живота е в това какво правим и какво сме научили, а не как изглеждаме в очите на околните.

Миг по-късно лекторът продължил:

– Сега искам да ми кажете имената на пет от най-богатите мъже в света, пет носителки на титлата Мис Свят, десет лауреата на Нобелова награда и пет носители на Оскар!

В обучителния център настъпила тишина. Присъстващите видимо напрегнали паметта си, но така и не могли да изпълнят изцяло поставената им задача. След две минути лекторът казал:

– Сега, искам всеки от вас да се сети за трима учители, помогнали му в неговото израстване, трима приятели, подкрепили го в тежък момент, а също и за човек, който го е накарал да се чувства специален!

Веднага лицата на хората в залата засияли.

– Виждате ли! – възкликнал лекторът. – Личностите, които оставят следа в живота ни, не са нито най-красивите, нито най-богатите, нито най-талантливите. Те са онези, които са били наша опора и ги е било грижа за това как се чувстваме.

Виж още: Народна притча за трите съвета на мъдрата рибаВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Oct 1 2020skafeto.com

Важно е всеки да знае притчата за приоритетите в живота!В притчата човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Sep 30 2020skafeto.com

Човек трябва да открие баланса в живота! Вижте тази поучителна притчаВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Sep 29 2020skafeto.com