зума

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Футболистът Курт Зума се призна за виновен в съда за „застрашаване здравето и живота на защитен от закона домашен любимец“, предава Корнер.

Бранителят на Уест Хем от Висшата лига и френски национал е в окото на буря заради ритници и удари, които нанесе на бенгалската си котка през февруари. Във видео, което очевидно трябваше да е забавно, брат му Йоан снима как Курт подмяташе котето из кухнята си с волета и изричаше „Ще я убия, кълна се!“.

27-годишният Зума бе глобен с 250 000 британски лири от клуба си Уест Хем и от Висшата лига, а в добавка загуби част от рекламен договор с концерна „Адидас“. След решението на съда днес се очаква глобата да е поне още 100 000 лири, с което общите загуби на играча ще минат половин милион лири.

Зума призна пред съда Thames Magistrates’ Court, че не е преценил добре какво прави, че е застрашил здравето на котката и се разкайва.

Той пледира „виновен“, както и брат му Йоан. Смекчаващи вината обстоятелства са, според съда, че цялата сума, която двамата ще платят за глоби и по присъдата, ще отиде за организации, което се занимават със защита и грижи за бездомни животни.

Цялата случка в началото изглеждаше забавна, след като фенове на противникови отбори мяукаха иронично към Зума, когато се изправяха срещу Уест Хем. Имаше и транспаранти с котки, както и скандирания от оригиналните английски фенове, които допълнително даваха саркастична нотка.

Когато бе ритнат в един мач с Уотфорд и лежеше на терена контузен защитникът, от трибуните ехтеше: „Ето така се чувства котката ти“.

Но историята отиде на съд и си стана доста сериозна. В залата днес от обвинението се чу, че видеото имало над 1 милион гледания и е стресирало аудиторията, което е част от вината на Зума и брат му.

Годишната заплата на футболиста в Уест Хем е 6 250 000 лири.

Още от Любопитно