Ивана Тръмп

Животът й беше ослепителен, мястото, където почива, е странно: според няколко медии Ивана Тръмп е погребана на едно от голф игрищата на бившия й съпруг Доналд Тръмп – близо до главната сграда на голф клуба в Бедминстър, Ню Джърси, съобщава „Шпигел“.

Данъчни експерти и медии като „The Guardian“ спекулират защо Ивана Тръмп е погребана там. Гробът може да донесе данъчни облекчения на Доналд Тръмп. Защото съгласно данъчните закони на Ню Джърси, гробищата са освободени не само от данъци върху собствеността, такси и оценки, но и от бизнес данъци, данъци върху продажбите, данъци върху доходите и данъци върху наследството.

Брук Харингтън, професор по социология в колежа Дартмут в Ню Хемпшир, написа в Туитър за това.

Тя се чудеше защо гробът на Ивана Тръмп е на голф игрището, и чула, че Доналд я е погребал там по данъчни причини. След това Харингтън преразгледала данъчните закони на щата. И разбра, че гробищата там всъщност са освободени от данъци.

Ивана Тръмп почина в средата на юли на 73-годишна възраст. Според американските власти смъртта е причинена от злополука – тя е получила наранявания в горната част на тялото си от удар с тъп предмет, съобщиха от съдебната служба в Ню Йорк.

Родена като Ивана Зелничкова в Чехословакия, тя идва в Ню Йорк, за да работи като модел. Ивана се омъжва за Тръмп, когато той планира първия си проект за недвижими имоти.

През 80-те години на миналия век семейство Тръмп бяха желана светска двойка и тяхната „Война на розите“ направи заглавия за месеци наред през 1990 г. Децата им Доналд младши, Иванка и Ерик се смятат за следващото поколение, което ще поеме властта в династията.

Според Washington Post, Доналд Тръмп е имал идеята да построи гробище на територията на голф клуба преди няколко години. По това време Тръмп обяви, че е избрал мястото за свое последно място за почивка, защото това е любимият му имот. Но по-късно той каза, че може да предпочете да бъде погребан и във Флорида.

Washington Post съобщи още през 2017 г., че гробищата с нестопанска цел са освободени от данъци. Тръмп обаче вече беше намерил друг начин за намаляване на данъците: той беше обявил голф игрището за ферма, тъй като някои дървета на мястото бяха преработени в мулч, който се използва за различни градинарски и селскостопански цели,като се поставя върху повърхността на почвата.

Виж още:Ивана Тръмп се е пребила по стълбите?Бившата жена на Доналд Тръмп – Ивана, може да е починала след падане по стълбите, съобщава „Дейли ме…Jul 15 2022skafeto.com


loading...