Извадиха наяве последното писмо на покойния бос на групировката ВИС Васил Илиев, което в голяма степен изяснява въпроса защо той беше разстрелян показно в мерцедеса си в столицата. То е адресирано до приятеля на Васил Илиев Христо Марков, който е негов съученик от спортното училище „Олимпийски надежди“, съобщава вестник „България днес“.

Писмото е с дата 26 февруари 1995 година – по това време Христо Марков е народен представител от квотата на Съюза на демократичните сили и минава за човек с широки познанства в почти всички обществени и политически сфери.

В писмото Илиев обяснява на приятеля си, че му пише, защото не обича да говори по телефона. По-нататък Васил Илиев съобщава най-важното – решил е да прави собствена банка.
Извадиха последното писмо на Васил Илиев. Босът разкрива какво е планирал, разстрелват го след 2 месеца (ДОКУМЕНТ)Срещнали се Пешо и Големия, които били видни мутри. Пешо попитал Големия от къде идва и той му казал от урок по логика…

Изтъква, че има финансови средства, разполага и с необходимите сгради и единственото, от което се нуждае, е надежден финансист, съизмерим с мащабите на проекта.

Точно такава е и молбата му към Христо Марков – да му съдейства при намирането на точния човек. През 1995 година финансовата система на България вече проявява признаци на нестабилност, които 2 години по-късно ще доведат до хиперинфлацията и Виденовата зима.

Васил Илиев е измислил и име на банката си – „Осогово“. По думите на Христо Марков, Илиев разполага с много големи суми пари в брой – лично му ги е показвал, складирани в гардероб в офиса му. Точно 2 месеца след като изпраща писмото, Васил Илиев е разстрелян в колата си, докато пътува към ресторант „Мираж“.

Христо Марков е убеден, че именно намерението му да се намеси в банковия сектор е основната причина за убийството му.

„Изведнъж – някакво момче от Кюстендил с огромна финансова мощ иска да се намеси в играта. Не му позволиха. Очистиха го заради тази банка“, категоричен е пред изданието бившият депутат Марков.Три мутри решили да опуснат малко и отишли за риба. Ловили, ловили и изведнъж без да искат хванали Златната рибка…

 


loading...