Какво прави бездомник със 100 долара? Този въпрос си задал Джош Лин, американски журналист от китайски произход. Той е известен в Калифорния и със своите видео репортажи, които качва в YouTube. Те пък се следят от над 2,8 милиона абонати. В едно от видеата се вижда, как Лин дава на бездомник 100 долара. Беднякът, представил се като Томас, се отправя към най-близкия магазин, журналистът го следва със скрита камера. Сигурен е, че мъжът ще напазарува алкохол. Томас излиза с две пълни найлонови торби. “Аха, алкохол срeщу студа”, мисли си Лин и продължава да следва “жертвата” си.
Журналистът обаче е изумен, когато вижда как Томас се приближава към други бездомни. Той отваря пълните с храна торби и кани събратята си по съдба на импровизирана трапеза. Лин отива при хората, прегръща Томас, разкрива заблудата си и го моли за прошка. Бездомникът се просълзява и разказва историята си, която Лин записва с видеокамера със съгласието на събеседника си.Спасен живот: Как добри хора помогнаха на бездомника Иван от пазарчето в „Младост“ 1 да намери и дом, и работаДнес ще ви разкажем за една удивителна история. Удивителна, не защото краят е щастлив… А защото разк…Sep 15 2017skafeto.com

Томас бил принуден да напусне работа поради тежки заболявания на родителите си. Той полагал синовни грижи за тях, но и майка му, и баща му починали. Синът вече не бил в състояние да плаща наема за квартирата и от четири месеца бил принуден да живее под открито небе. Издържал се от милостиня. Лин така се трогнал, че дал на клетника още 100 долара. Наел му за една нощ и хотелска стая, където да се изкъпе и постопли.
Журналистът открил в портала Indiegogo страница за дарения за новия си познайник, като описал накратко историята му. Лин призовал: Help Thomas To Get a Fresh Start! (“Помогнете на Томас за едно ново начало!”). За броени дни са събрани 98 000 долара, съобщава Лин в YouTube. Той споделя също, че досега близо 50 милиона души са видяли видеото – от първата среща на Лин с Томас до неговата изповед.
Източник clubz.bg

Добрата новина! Тази среща между бездомник и вярното му куче ще ви просълзи (ВИДЕО)Тази година зимата беше особено студена и люта. Нали помните? А ниските температури са станали причи…May 10 2017skafeto.com

loading...