изпитани рецепти

По време на празниците всеки от нас поне веднъж страда от махмурлук. Това е неприятното усещане след прекрасна вечер, което всеки от нас мрази, но изтърпява. Затова и днес ви представяме някои изпитани рецепти, с които да се справим по-лесно с това състояние.

С оглед на предстоящите празници е добре да се подготвим и за алкохолните предизвикателства, които ни предстоят, предават от actualno.com. Ето какво съветват специалистите пред в. „Вечерна Москва“ за борбата с махмурлука след празнично угощение. Според експерти цитрусовите плодове вършат отлична работа в битката с махмурлука.

„Зелева саламура помага не по-малко – тя съдържа много витамин С и млечна киселина. Зеленият чай с резен лимон, алкализираща минерална вода също работят добре. И, разбира се, приемайте абсорбенти“, съветват лекари. Диетолози припомниха, че в никакъв случай не трябва да смесвате различни видове алкохол и в идеалния случай трябва напълно да се ограничим до една напитка, предаде БГНЕС.

„Сухото червено вино е идеално за всеки празник, включително и за Нова година – то не само подчертава вкуса на повечето ястия, но също така съдържа много антиоксиданти, които ще сведат до минимум отрицателните ефекти на алкохола върху организма на следващия ден“. По-рано учени от Брайтънския университет във Великобритания заяви пред в. „Дейли мейл“, че е най-лесно се напиваме от сладките питиета – шери и портвайн, но бързо ни „повалят и уискито и пенливите вина.

Като цяло повечето диетолози казват, че водката докарва най-малко главоболия и дори да прекалите ще се чувствате „малко по-малко зле“ на следващата сутрин. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Oтвориха музей на махмурлукаАко изпитвате затруднения да си спомните какво е станало в предишната нощ на пиянство, вероятно Музе…Dec 25 2019skafeto.comТова е най-новият лек срещу махмурлукаМахмурлукът е онова необходимо зло, което трябва да преживеем след забавна вечер. Всеки от нас знае …Dec 12 2019skafeto.com


loading...