Любопитно

Изповедта на една 50-годишна жена: Стара съм за тези неща

Изповедта на една 50-годишна жена: Стара съм за тези неща

В живота на всеки човек настъпва един момент, когато той вече сам не се определя като млад. Това не значи непременно, че е стар или е изнемощял, но просто вече има различно самоусещане и виждания за света около него. Обикновено това се случва, когато човек навлезе в така наречената средна възраст. Това е период, в който обикновено хората вече са постигнали някои, ако не и повечето от целите, които са имали като млади, по-улегнали са и имат нужда от по-спокоен и уравновесен начин на живот. Днес ви представяме изповедта на една 50-годишна жена, в която най-вероятно много дами могат да се припознаят.

Няколко са основните, осезаеми промени, които настъпват в този период. Ето какво споделя тази дама в изповедта си: „Повече от половината от живота си прекарах, съобразявайки се с мнението на неподходящи хора. Сега, след като станах на 50 години, разбрах истинските ценности в живота. Разбрах, че съм остаряла за тези 8 неща, които ме спираха да живея живота си по свой начин:
Остаряла съм, за да мълча
Не искам повече да мълча, когато някой ми каже нещо, с което не съм съгласна. Не искам да кимам с глава или да се съгласявам с всеки глупав и самовлюбен човек. Не искам да мълча за несправедливостта. Когато видя, че нещо не е наред, искам да викам с глас, защото живота е твърде кратък, за да се премълчава несправедливостта.
Остаряла съм, за да се притеснявам как изглеждам в очите на други хора
Вече години наред завиждам на мъжете, защото те не трябва на всеки двадесет дни да боядисват побелялата си коса. Мъжете не трябва сутрин да поставят килограм пудра на лицето си и да се притесняват за бръчките, предизвикани от угрижеността и смеха.
Какво има да ни каже баба Ванга – вслушай се и осъзнай!
Сега съм достатъчно възрастна, за да знам, че съм най-красива такава, каквато ме е създал Господ. Имам бръчки, всеки втори косъм в косата ми е бял, но сега съм доволна от външния си вид.
Въпроса „какво ще кажат другите?“ не ме засяга от известно време и благодаря на Бога за това, защото тези хора вече са маловажни в живота ми.
Остаряла съм, за да имам дребни малки грехове
Сега съм достатъчно възрастна, за да имам само грехове. Чаша вино всяка вечер се превърна в моята молитва. Сладоледът в неделя го превърнах в грях: сладолед всеки ден. Сега се наслаждавам на моите грехове, които вече не мога да кажа, че са малки.
Остаряла съм за неудобни обувки
Сега виждам, че нищо не ме ограничава в живота. Моето движение през годините беше ограничавано от високите токчета. Не можех да вървя с желаното темпо. Винаги нещо ме стягаше, болеше… Сега нося само равни обувки и това е! Щастлива съм, когато обуя два еднакви чорапа.
Остаряла съм, за да се извинявам за безпорядъка в дома ми
В дома ми е истински безпорядък, защото имам да правя нещо по-разумно, отколкото да чистя. Ето, къщата ми не винаги е подредена „като аптека“!
Остаряла съм за трупане на безполезни предмети в дома
Вече не събирам и не пазя нищо. Ако не бях започнала на време да изхвърлям някои стари хартии, кутии, гардероб, досега в дома ще нямаше да има място за мен. Спомените пазя единствено в главата си.С какво се хранехме през социализма? Изповедта на тази 60-годишна дама ще ви остави без думиСоциализмът е период в българската история, който буди противоречиви реакции у хората. Някои хора са…Jan 31 2018skafeto.com

Остаряла съм, за да общувам с хора, които не ми отговарят

Защо да търпя някои егоистични хора, които ми тровят нервите? Далеч им е дома от моя. На достатъчно години съм, за да знам кой ми е приятел и кой не.
Остаряла съм да търся доброто във всеки човек
Защо да се губи време? Не всички хора са добри. Това е просто. Ако някой е направил нещо лошо, той го е направил с лоши намерения, няма шанс да го оправдавам. Делата говорят повече от думите. Сега съм достатъчно възрастна, за да кажа: „Мили мой, ти не си добър човек!“ И да продължа нататък и не искам да те виждам повече.“Весела Лечева с откровена изповед: Боли ме, само със сила преодолявам драмата с мъжа ми Манол ВелевДепутатът от БСП Весела Лечева едва ли има нужда от голямо представяне. Преди да влезе в политиката …Nov 22 2017skafeto.com

loading…Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Всеки човек има различни познания. Те се дължат както на образованието, което той е получил,…
error: Съдържанието е защитено!