растителност

Изследване на учени от Харвард, е установило, че жените, които живеят заобиколени от голямо количество растителност, не само живеят малко по-дълго, но и изглеждат много по-здрави, не само физически, но и психически. Затова е добре да вземете пример и да сложите няколко нови растения на вашия прозорец или на масата.

Заключението, направено от Харвардската школа за обществено здраве и женската болница в Бригам, показа, че жените, които живеят в домове, заобиколени от голям брой растителност, имат значително по-ниска смъртност в сравнение с тези, които живеят в райони с ниски нива на растителност по света.

Резултатите от това проучване бяха публикувани през 2016 г. и станаха първото общонационално проучване на връзката между растенията и здравето на жените.

След известно време, живееща в една и съща къща с голям брой представители на флората, жена споделя, че резултатите от изследването са наистина много верни, тъй като успяла да се почувства много по-добре.

Как се отразява липсата на витамини на кожата ни?Кожата на нашето лице се захранва с много витамини и минерали. Когато има дефицит на някой от тях, з…Aug 14 2019skafeto.com

„На първо място, зеленината успя да повлияе на психическото ми състояние“, споделя тя.

„И това е разбираемо, тъй като отдавна е известно, че редовните разходки и живот в близост до паркове, гори, зелени площи и пешеходни пътеки наистина са в състояние да увеличат шансовете на жените за социална комуникация, а редовното упражняване в района с ниско съдържание на замърсители във въздуха е положително влияе върху здравословното състояние“, разказва още.

Жената спдоеля, че в близост до къщата й няма парк и затова е засадила растения в дома си. Те са оказали изключително положителен ефект върху психическото й здраве, а настроението й значително се е подобрило.

20 минути в природата ни прави по-малко стресираниПовечето хора приветстват идеята за прекарване на свободното време сред природата и зелените площи. …Apr 7 2019skafeto.com

Тя е убедена, е растенията понижават риска от депресия.

Можете да изберете точно цветята, които най-силно ви впечатляват. Така че, гледайки ги, ще се насладите на техния вид и ще изпитате всички ползи за здравето и дълголетието.

Освен това растенията в къщата ще повлияят на чистотата на въздуха и ще върнат налягането ви в норма.

„По съвет на специалисти аз украсих къщата си с красиви растения, които перфектно насищат въздуха с пречистен кислород. Те включват алое вера, гербер, каучуково растение, плачещи смокини и змийско растение, известно още като „майчин език“, разкрива още тя.
Д-р Александър Шишонин показва страхотни упражнения за лечение на хипертония без лекарства (СНИМКИ и ВИДЕО)Според наскорошно изследване около 35% от болните от хипертония знаят за проблемите си и се лекуват.…Aug 13 2019skafeto.com


loading...