това цвете

Това цвете, което се вижда на снимката, често се среща в домовете на хората, но те рядко знаят какво точно отглеждат. Саксийното растение Красула, известно повече като дърво на живота, краси домовете на много българи. Някои смятат, че това цвете носи богатство и изобилие в семейството, предават от jenata.blitz.bg. Има и такива, които са наясно с вълшебните му свойства и го използват като лечебно средство. Това растение не отстъпва по нищо на алоето.

Красулата има множество разновидности, но най-разпространената е стайно растение е дървото на живота. Вероятно много дами, които го отглеждат, са забелязали, че то е като показател за здравето. Ако някой в къщата е сериозно болен, листата на дървото на живота пожълтяват или почерняват и то започва да вехне. Растението сякаш поглъща отрицателната енергия. А когато човек се възстанови, дървото отново се съживява. Време е да ви разкажем малко повече за случаите, в които можете да се възползвате от лечебните свойства на това растение.

Херпес на устните
Изстискайте сока от няколко листа и мажете проблемната зона на всеки 30 минути. Със сока можете да намокрите и памуче, да го сложите върху засегнатата област и да фиксирате с лепенка.

Ангина, тонзилит
Изстискайте сока от 10 листа и го смесете с 200 мл. вода. С отварата правете гаргара между 3 и 5 пъти дневно.

Пиелонефрит, цистит
Нарежете на ситно 5 листата, залейте ги с 200 мл. гореща вода и оставете за 1 час. След това прецедете. Приемайте по 1 супена лъжица 15 минути преди ядене, 3 пъти дневно.

Артрит, артроза
Изстискайте сок от 10-15 листа и намажете засегнатите стави преди лягане.

Хемороиди
Наложете с един отрязан лист, той помага незабавно

Изгаряния, натъртвания, навяхвания, рани, порязвания, абсцеси
Направете от няколко листа каша и намажете увреденото място. Отгоре сложете превръзка. Сменяйте я на 2-3 часа.

При ухапване от насекоми
Мажете ухапаните места по 4 пъти на ден със сок от листата на това полезно растение.

И накрая едно предупреждение: в дървото на живота концентрацията на арсен е много висока, затова не се препоръчва злоупотребата с вътрешния прием на лекарствени препарати на базата на това растение. В случай на предозиране, се наблюдават повръщане, диария и нарушаване на съзнанието. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Цветето на Орфей – най-лековитото цвете, което Родопите пазиCиливpяĸ – тoвa цвeтe e нaй-лeĸoвитoтo и нaй-ĸpacивoтo. Πpeз вeĸoвeтe тo e имaлo 7 paзлични имeнa (7…Jul 22 2019skafeto.comЗащо наричат зюмбюла „цветето на приятелството“?Свързват произхода на зюмбюла (Hyacinhus) с една старогръцка затрогваща легенда за приятелството.


loading...