интервю за работа

Знаете ли, че на човешкия мозък му трябва не повече от една секунда, за да прецени характера на някого? Това означава, че в рамките на една десета от секундата, когато сте влезли в интервю за работа, интервюиращият вече си е изградил лично мнение за вашия характер, базирано на присъствието ви и външния ви вид.

Никой не може да покаже пълния си капацитет от възможности, нито да демонстрира таланта си в рамките на едно интервю, но в повечето случаи имате строго определено време, в което да блеснете като най-подходящия кандидат за тази работа.

Как да отговорим на „Кажи ми нещо повече за себе си“ в интервю за работаЕдин от въпросите, който най-много плаши кандидатите за определена позиция на интервю за работа, е: …Jun 9 2019skafeto.com

Хората, които са специализирани в това да водят интервюта и да подбират персонал за работа, са обучени да идентифицират ключови сигнали, с помощта на които да определят дали имате набор от умения и подходящ темперамент, за да се впишете в организацията и да изпълнявате работните си задължения. За позицията, за която кандидатствате, ще има и други кандидати,  така че за работодателите е от съществено значение да вземат под внимание всички детайли по време на процеса на интервюто.

10 неща, които никога не трябва да правите на интервю за работа
Sage SkillsMap

Точно поради тази причина сме ви подготвили списък с 10 неща, които трябва да избягвате на всяко едно интервю за работа, ако искате да направите добро впечатление.

1. Не си позволявайте да отидете неподготвени

10 неща, които никога не трябва да правите на интервю за работа

Отделянето на 10 минути в категорията „За нас“ от менюто на уебсайта на компанията, в която искате да започнете работа, няма да ви навреди. Проверете и бъдете предвидливи! Няма случай, в който интервюто да не започне с въпроса: „Какво знаеш за нас?“. Отговаряйки на този въпрос, със сигурност ще направите много добро впечатление.

Съвет: Инстаграм не е само за следене на бившите гаджета. Открийте профила на компанията в социалните медии по път за интервюто и научи интересни факти за нея и за отдела, в който кандидатствате. 

Оптималната доза работа според наукатаАко сте от хората, които са на мнение, че работят повече, от колко трябва и в края на работната седм…Jun 24 2019skafeto.com

2. Никога не закъснявайте

Закъснението прави лошо впечатление без още дори да сте се появили на интервюто. Ако не можете да стигнете навреме до първата си среща с бъдещия си работодател, как биха могли да са сигурни, че ще се явите навреме, след като получите работа? По-важното е, че закъснението показва липса на уважение и внимание към времето на другите, независимо от причината.

Съвет: За да избегнете непредвидено закъснение, отидете предварително до мястото на интервюто и изчислете колко време ще ви отнеме да стигнете до там. Друг вариант е да изчислите с Google Maps колко време ще ви е нужно, но резултатът там не винаги е оптимален. Винаги си оставайте 15-минутен прозорец, ако има твърде много трафик!

3. Не забравяйте автобиографията си (Носете си и допълнителни копия)

10 неща, които никога не трябва да правите на интервю за работа
freepik

Интервюиращият най-вероятно има копие на хартиен носител, но все пак вие трябва да се подготвите в случай, че поискат копие. Може да го направят и просто като тест, за да проверят до каква степен се подготвяте за интервю и колко сериозно сте приели работата, за която кандидатствате.

Съвет: Проверете дали автобиографията ви е обновена и актуална. Подгответе си папка с няколко копия вечерта преди интервюто и я оставете на видимо място, за да не я забравите сутринта. 

Защо писането на ръка е полезно?Чували ли сте, че има изкуство, което се занимава специално с краснописа и се нарича калиграфия. Пре…Jul 11 2019skafeto.com

4. Никога не прекъсвайте интервюиращия

Поставете се на мястото на интервюиращия. Ако преди вас са минали десетки кандидати и след вас предстоят тепърва още толкова, интервютата могат да се превърнат в доста досадно занимание. Независимо от това колко сте развълнувани да изброите вашите постижения и идеи за компанията – което трябва да направите в някакъв момент – важно е да слушате внимателно и да обръщате специално внимание на това, което казва интервюиращият.

Съвет: Най-добрите интервюта са тези, които протичат естествено. За да стане това, от решаващо значение е да слушате внимателно. Отделете малко време, за да преработите думите на отсрещния човек, преди да отговорите, за да можете да дадете наистина смислен отговор, а не просто някакъв отговор. Когато е ваш ред, не се колебайте да споделите някакви идеи или да преразгледате някоя от точките, на които интервюиращият набляга. Така ще успеете да позиционирате на челни места в листата от кандидати. 

Те са царе на организацията! Вижте кои 3 зодии са най-подредениОрганизацията е качество, което не всеки човек притежава. Факт е, че тя помага изключително много в …Nov 27 2017skafeto.com

5. Никога не се явявайте в небрежен вид

10 неща, които никога не трябва да правите на интервю за работа
Institute of Entrepreneurship Development

Никога не съди книгата по корицата? Е, вашата „корица“ винаги ще бъде първото впечатление, което оставяте, явявайки се на интервю за работа. Облечете се добре, семпло, спретнато и елегантно. Никой не казва да слагате роклите и костюмите от абитуриентския бал, но въпреки това може да се постараете да изглеждате добре!

Съвет: Ако кандидатствате в компания със строг дрескод, трябва да се придържате към него, затова се интересувайте допълнително дали има такива изисквания. Ако фирмите са по-непринудени, заложете на спортно-елегантен стил на обличане.

6. Не се появявайте със слънчеви очила на главата

Повечето хора подсъзнателно, влизайки в затъмнено помещение, поставят очилата на главата си и забравят за тях. Не правете тази грешка! Това се доближава до небрежния външен вид и изглежда сякаш „се отбивате за малко“.

Ключът към успеха е добра организация
Умният човек изживява своя живот, правейки от хаоса порядък!

7. Не забравяйте да изключите звука на телефона си

Всеки вид ненужно прекъсване по време на интервюто е досадно и разсейващо. Освен това в различни проучвания някои работодатели смятат, че звънящият телефон по време на интервю е проява на неуважение. Случвало се е, ако има двама почти перфектни кандидати за една работна позиция, да отпишат този, на когото му е звъннал телефона.

Съвет: Просто си изключете телефона и го приберете в чантата. Никой няма да се притесни за вас, ако не си вдигнете телефона 10 минути. 

8. Никога не губи зрителния контакт

10 неща, които никога не трябва да правите на интервю за работа
awardstaffing.com

Поддържането на постоянен зрителен контакт по време на интервю ви кара да изглеждате уверени, настроени и надеждни. Широко разпространено е мнението, че избягването на контакт с очите по време на разговор може да е индикация, че сте откъснати или незаинтересовани от разговора или потенциално може да лъжете.

Съвет: Помолете да симулирате интервю за работа с някой ваш приятел или член на семейството. Кажете им да следят колко често очите ви се движат по време на разговора. Запишете се с камера, така че да можете да намерите и коригирате всички лоши навици докато говорите.

9. Не влизайте с кафе или друга гореща напитка

Ако позицията, за която сте кандидатствали не е в кафене или магазин за кафе, не го правете. Това е липса на бизнес етикет, може да бъде разсейващо за околните или да остави грешно впечатление у тях.

10. Никога не показвайте негативно мислене

10 неща, които никога не трябва да правите на интервю за работа
hrinasia.com

Дори и да имате лош ден или нещата изцяло да са излезли извън контрол, захвърлете всичко и така влезте. На всеки се случва да има такива моменти, но не им позволявайте да саботират собствения ви успех.

Съвет: Извикали са ви за интервю, нали? Това автоматично означава, че сте ги впечатлили на първо четене. Припомнете си това преди да влезете и използвайте тази увереност. Така ще впечатлите човека отсреща и ще докажете, че както на хартия, така и на живо сте магнетични и способни личности.

Супер силна молитва за успех към Свети Спиридон, която помага на всекиВижте текста на тази изключително силна молитва, която носи успех във всяка къща. Тя е отправена към…Mar 19 2019skafeto.com


loading...