лалетата

Лалетата са цветя, които се приемат за символ на пролетта. Поради тази причина, повечето от нас предпочитат да ги използват като декорация в естествения им вид – дали в двора, или във ваза на кухненската маса, лалетата са изключително красиви, ароматни и стилни цветя.

С настъпването на пролетта те много често се използват и за направата на красиви букети, които да подарим на любим човек за специален повод или просто ей така. Лалетата са предпочитани, защото се отглеждат много лесно и едновременно с това имат много богата цветова гама.

Когато са в градината, лалетата определено издържат доста повече. Но за да увеличим тяхната трайност след като сме ги отрязали и сме ги сложили във ваза е необходимо да знаем някои тънкости. Ето кои са стъпките, които ще ни помогнат да удължим живота на лалетата:Никога не правете тези неща в кухнята, опасни са за здравето и животаКухнята е мястото, на което всяка домакиня прекарва по-голямата част от времето си. И ако всички мъж…May 10 2019skafeto.com

За да избегнем отпускането и огъването на лалетата във вазата е необходимо да подрязваме често дръжките им. Трябва да го правим по диагонал, за да осигурим възможно най-голяма площ за напояване, а самата вода ще ги поддържа свежи, живи и изправени за по-дълго време дори и когато са сложени във ваза.

Ако се чудите защо лалетата продължават да растат и във вода, това е така, защото те също като слънчогледитесе влияят от слънчевата светлина и се обръщат към нея. Поради тази причина е добре да ги сложим на място, на което винаги ще бъдат огрявани от слънцето, за да могат да живеят значително по-дълго.Важно за всички, които ползват климатик. Никога не правете това с него в жегатаПри 40° навън, климатиците не бива да бъдат на по-ниска температура от 30°, иначе рискуваме да стрес…Jul 2 2017skafeto.com

loading...