интроверт
CultrureTrip

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Интровертността е тенденцията човек да е съсредоточен главно върху вътрешния си свят. Интровертите са тихи, сдържани, премислят внимателно действията си и са сравнително слабо ангажирани в социални връзки. София е перфектното място за такъв тип хора, които предпочитат да остават насаме със себе си, вместо да прекарват времето си с шумни и големи компании. Следвайте нашия наръчник за най-добрите места в София, където душата на всеки интроверт ще се чувства в абсолютен покой.

За любителите на историята 

novini.bg

За всеки интроверт, който е любител на историята ще трябва да се измъкнат от центъра на града, за да видят най-големите богатства на България, които се намират в Националния исторически музей. Историческият музей ще ви преведе през последните няколко хилядолетия през възвишенията и спусканията на България – колекциите му са експонирани на три етажа, а любител на историята може да прекара половин ден вътре.

интроверт
PhotoPlace.bg

Обратно в центъра на града, влезте в ярко жълтата и червена сграда на бившите обществени бани, днес в Историческия музей в София. Миналото на София е представено по-впечатляващо, отколкото повечето музеи в България – ретро трамвай, златната колесница на българския цар, неолитна къща и много повече ще ви прехвърлят назад във времето.

интроверт
sofiapress.com

За любители на изкуството

интроверт
citysightseeing.bg

За някои няма по-приятно занимание от прекарване на няколко часа в разходки из залите на художествените галерии и наслаждавайки се на времето, прекарано в срещи с произведения на изкуството. Това ти ли си? Започни с Националната художествена галерия, където се съхраняват над 30 000 от най-добрите български произведения на изкуството. Сградата, в която се помещава галерията, е била кралският дворец, така че е като посещение на музей и дворец едновременно.

интроверт
offnews.bg

Ако сте любители на съвременното изкуство, се отправете към улица Цар Шишман и улица Цар Самуил, където ще намерите малки частни галерии, арт магазини и цялостна творческа атмосфера.

За любителите на книгите

интроверт
erinlawless.wordpress.com

Няма нищо по-добро за душата на един интроверт от няколко часа насаме с добра книга в едната ръка и чаша кафе или горещ шоколад в другата. София има няколко перфектни места за четене, където всеки е погълнат от собствения си свят и остава необезпокоен от околните. Литературният клуб „Перото“ е може би най-добрият – това е кафене, което е отворено 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, със стотици книги за четене и избор от кафе напитки и местни вина.

capital.bg

Друго бягство от скучното ежедневие в дълбокия и необятен свят на литература е стъкленият павилион Читалнята, който се намира в парка пред Народния театър. Това е едно страхотно място, където може да намерите множество български произведения и да почетете нещо, което да ви накара да се чувствате добре.

goguide.bg

За червоугодниците

Madame Bulgaria

Българите сме малко странни откъм културата на хранене и за нас е недопустимо някой да се храни сам, но София е единственият град, който започна малко по-малко да се променя в това отношение. Отидете в някоя хубава пекарна с домашно приготвени бисквитки, кросани и курабийки, за да закусите с чаша хубаво кафе. За обяд посетете някой от малките бутикови ресторантчета по центъра или си на правете пикник в парка сред природата, а за вечеря ви съветваме да пробвате суши от Суши баровете с чаша студено бяло вино.