жилаво месо

На всеки ентусиаст в кухнята се е случвало да му се наложи да „спаси“ някое жилаво парче месо – свинско или телешко. Причините може да са много – например да сте го забравили в дъното на камерата. Но не се отчайвайте, днес ще ви кажем няколко трика, с които спокойно ще превърнете въпросното парче във вкусно, крехко и сочно месце. Просто има няколко „помощника“ в кухнята, които са готови винаги да ни се притекат на помощ в подобна ситуация.

Такъв помощник например е лукът. Нарежете го на много дребно или направо го рендосайте на най-ситното ренде. След това го прибавете към месото. Съотношението трябва да е 1:1. Оставете обработеното месо под капак в хладилника за няколко часа. След това сокът на лука ще е направил с него истинско чудо.Безценни съвети от опитни домакини – как да се грижим по най-добрия начин за паркета у домаПаркетът е една от най-предпочитаните и използвани подови настилки в България. За да изглежда добре …Nov 8 2017skafeto.com

Друг незаменим помощник срещу жилаво месо е горчицата, като при нея има и едно голямо преимущество. А то е, че горчицата, независимо дали е на прах или като сос, се съчетава отлично с всякакво месо. Не само ще го отпусне, но ще му придаде и изключителна пикантна нотка.

Нарежете месото на кубчета и го поставете в дълбок съд. Добавете обилно горчица, а също и подправки и объркайте добре месото. Оставете за половин час – след това вече месото е готово за печене или пържене.

Друг изпитан трик е да използвате алкохол. Не се притеснявайте излишно – по време на топлинната обработка той ще се изпари и от него ще остане единствено ароматът. Особено подходящи са вино (бяло и червено) и бира – в тях месото се кисне. Ако пък използвате водка, то тя се добавя в тавата, в която ще се пече месото.Проф. Христо Мермерски каза каква храна да ядем, за да ни подмине грипът! Ето какви са съветите му, за да бъдем здравиГрипът идва със страшна сила. Точно затова е необходимо да се храним правилно, това ще засили имунит…Dec 12 2017skafeto.com

loading...