как да забогатеем

Жените и парите са свързани, дори и да не ни се иска да го признаем. Истината е обаче, че много дами имат затруднения с финансите и поддържането на един добър баланс между приходи и разходи. Затова и днес ви представяме 4 истини за парите, които всяка жена трябва да научи преди да навърши 25 години, за да не се превърнат тези грешки във фатални.

Много млади хора допускат редица финансови грешки, за които след това плащат с години, пишат от iwoman.bg. Естествено, не можем да очакваме от един 20-годишен човек да има напълно развита финансова култура, но ако знае тези 6 неща за парите, то със сигурност ще бъде далеч по-успешен.

1. Започнете да спестявате по-рано
Знаем колко изкушаващи могат да бъдат първите години след университета, когато вече имате работа и изкарвате сами прехраната си. Искате да излизате, да се глезите и въобще „да живеете“. Но колкото по-рано започнете да спестявате малки суми, толкова по-безоблачно бъдеще ви чака. Лихвата, колкото и малка да е тя, може да помогне на парите ви да работят за вас. Дори да спестявате по 100 лева на месец, за 5 години ще успеете да съберете минимум 6000 лева, така че ако в един момент се окажете безработни, ще можете спокойно да се съсредоточите върху търсенето на нова работа.

2. Инвестирайте в допълнително здравно осигуряване
Не са много хората, които мислят за най-лошите сценарии. И в случай, че работите във фирма, която не осигурява особено добро покритие, определено си заслужава да си изберете добър план за допълнителни здравни услуги. Вноските са малки, а парите, които ще спестите в последствие, са доста, особено ако изберете вариант със стоматологична грижа.

3. Въздържайте се от кредитни карти
Изкушаващо е да разполагате с неограничени средства в магазин за пазаруване, но повярвайте ни, ще си платите този лукс по-късно. Ако имате нужда от револвиращ кредит, вземете карта с опция за връщане на пари в брой и използвайте за покупки, които ще изплатите почти незабавно, за да не изпаднете в порочния кръг на дълговете и лихвите.

4. Образованието не винаги е синоним на успех
Ако не се справяте много добре във финансово отношение, може би си мислите, че още една магистратура, специализация или нещо подобно ще подобри положението ви. Придобиването на степен обаче не е задължително синоним на по-високо заплащане или по-хубава позиция. Вместо да инвестирате тези една-две години от живота си, помислете за онлайн курсове, които ще увеличат уменията ви за по-кратко време.Пари и любов чакат 3 зодии през 2020 годинаКолкото и да не ни се иска да го признаем, тази година вече върви към своя край. Всеки от нас полека…Sep 11 2019skafeto.comТези 3 зодии могат да направят пари от всичко!Има хора, на които просто им върви в живота. Отстрани изглеждат така, все едно всичко хубаво им пада…Feb 19 2019skafeto.com


loading...