казармата

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Казармата има своите минуси, които никой не може да оспори. В същото време обаче това време има и своите плюсове, които остават за цял живот. Днес ще ви представим 18 бисера от казармата, които не само ще ви навеят спомени, но и ще разсмеят онези от вас, които не са се докоснали до този феномен.

Едно време нямаше измъкване – завършиш ли, отиваш в казармата или както се казваше тогава, ставаш мъж, пишат от actualno.com. Колко истории са се разказвали от времето, прекарано под строй, цяла вечност няма да ни стигне, за да ги чуем всички. Ето някои от най-забавните бисери от казармата:

– Не ме правете на луд, аз да не падам за първи път от Марс!

– Ставането е сутрин, точно в пет, независимо колко е часът!

– Всички по окопите, а останалите след мен…

– Какво?! Къде си бил? В тоалетната? Абе вие още малко и на театър ще почнете да ходите.

– Автоматът работи така: едно, две, три и… вас ви няма.

– Този отровен газ предизвиква главоболие в ставите и костите.

– Не е необходимо да се мият коридорите ежедневно. Достатъчно е всяка сутрин.

– Ти може да не блестиш с ум, но обувките ти задължително трябва да блестят.

– Защо си такъв брадат, бе? Като малък не са ли те учили да се бръснеш?

– Може да нема ред, ама требе да се спазва.

– Противогазът се поставя на лицевите части на лицето.

– Като няма вода, ще си пълните манерките и ще ги държите в шкафчетата. Една манерка мие едно лице и два крака. Който довечера няма вода в манерката, ще му я излея на главата! Ясно ли е?

– На тази стена ще закачите петимата от РМС. Те са десетина души, ще се хванат.

– Летят 100 изтребителя и 200 бомбардировача. Всичко 400 самолета.

– Не се получава, др. полковник! – Аз така, приблизително.

– Старшината: На бегом, и който тръгне последен е пед*раст. Аз съм след вас.

– Hищо не знаете вие. Знаете ли какъв менингит върлуваше през войната? Знаете ли какво е менингит? От него или се умира или се полудява. Аз съм го карал два пъти.

– Ти защо ме гледаш така, да не ти приличам на жена ти?

– И така колеги, не се притеснявайте да работите с източници на радиация. Това е напълно безопасно. Ето например някои офицери от флота седят по 3-4 години на атомните подводници, а в това време жените им раждат съвършено здрави деца.

Казарма е обект (сграда, помещение) за продължително разполагане на личния състав на военни формирования. В по-общ смисъл се използва като название на времето, през което се отбива редовната военна служба или даже – на наборната армия изобщо. Думата „казарма“ в българския влиза през руски, а в самия руски се смята, че влиза от немски (Kasarme), като произходът е вероятно италиански, най-вероятно от испанското caserna – „голяма къща“ или италианското casa d’arma, букв. „дом на оръжието“ (от саsа – къща, дом, сграда; и arma – оръжие).

Вижте още:Джамбазки ще връща казармата, а не е ходил войникКандидатът за кмет на София и зам.-шеф на ВМРО Ангел Джамбазки не е ходил войник, а е тръгнал да връ…Oct 1 2019skafeto.com