Възприемането на една от най-известните оптични илюзии – „Жена ми и свекърва ми“ – зависи от възрастта на човека.
Група от учени от Университета на Флиндърс и Университета на Южна Австралия стигна до това заключение, съобщава novotopoznanie.com.
Особеността на картината се крие във факта, че в един човек са затворени две лица. Едното на млада жена, която е обърната и една възрастна жена в профил.
Проучването включва 666 души от 22 страни по света, като мнозинството от участниците в експеримента – американци (393 души) на възраст от 18 до 68 години.
Какво видяхте на тази рисунка? Възприемането на една от най-известните оптични илюзии зависи от възрастта
Този тест ще ви разкрие какво точно ви куца в любовта: Кое е първото нещо, което видяхте?Като деца всички ние имаме някаква представа какво е любовта и как ще се развие животът ни. Може да …Oct 1 2018skafeto.com

Средната възраст на участниците в проучването е 33 години, съобщава РИА Новости, позовавайки се на списанието „Научни доклади“.
Те бяха помолени да определят кой е изобразен в картината – животно или човек. Ако видят човек, те са запитани за пола.
Ако отговорът се оказва правилен, тогава изследователите се интересуват от възрастта на жената, изобразена на снимката.
В резултат на това се оказа, че хората на възраст под 30 години са виждали по-често млада жена.

Освен това, колкото по-млад е участникът в експеримента, толкова по-малка възраст е давана на момичето в картината. 30-годишните и по-възрастните са по-склонни да видят по-възрастна дама.
Изображението „Моята съпруга и свекърва“ първо се появява през 1888 година на германска пощенска картичка.
През 1915 г. карикатурнистът Уилям Ели Хил представи своята версия. През 1930 г. психологът Едуин Боринг използва картината в статията „Нова двусмислена фигура“, след което е публикувана в учебниците като пример за визуална оптична илюзия.Страхотен и много точен тест: Избери си прозорец и виж какво ново ще научиш за себе сиТози психологически тест ще ви помогне да научите нещо повече за себе си.
Разгледайте 5-те илюстраци…
Sep 27 2018skafeto.com

loading...