апетитът за сладко

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Апетитът за сладко може да бъде особено неприятен, тъй като когато се появи, сякаш всичко друго остава на заден план, докато не го задоволим. В същото време обаче организмът ни ни изпраща сигнали, чрез тези апетити към строго определени продукти или грепу храни и ние не бива да пренебрегваме тези му желания. Все пак е хубаво да знаем обаче какво точно причинява тези пориви, за да можем да реагираме адекватно спрямо ситуацията.

Лошият сън силно влияе върху това кои храни избираме през деня. Хората с лошо качество на съня често избират и имат желание за по-лоши и нездравословни храни. Липсата на сън засяга много от жизнените ни функции и с течение на времето може да причини разстройства и заболявания, информира Локално.мк, предават от actualno.com.

Проучване на Северозападния университет в Чикаго установява, че когато спим лошо или недостатъчно през нощта, ние сме по-склонни да ядем чипс, сладкиши и шоколади на следващия ден, допълва БГНЕС. Когато сънят е нарушен, определени части на мозъка не получават достатъчно информация, което сигнализира, че няма достатъчно енергия. И най-бързият начин да се случи това са т.н. „фаст фууд“, които осигуряват незабавна енергия – точно това, от което се нуждае тялото.

По време на експеримента са тествани мъже и жени на възраст между 18 и 40 години в две групи. Едната е спяла 7-8 часа през нощта, другата по-малко от 6 часа. Онези, които били с по-малко сън, са консумирали нездравословни храни, пълни с калории и захари, докато тези с достатъчно сън са комбинирали правилно храната. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Как да спре да ни се яде сладко? Решението е изненадващо вкусноПарче сметанова торта, шоколад с кафе, вкусна сиропирана баклава или просто бонбони – трюфели… Има л…Nov 10 2018skafeto.com