Какво правят милионерите

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Милионерите могат да се разделят основно на два типа: тези, които са измислили нещо ново и тези, които правят нещо по-добре от всеки друг. Впрочем, същото важи и за милиардерите, пише money.bg. Първата крачка към успеха обаче обикновено е спечелването на милиони. За това търсенето на отговор на въпроса „какво правят милионерите и какво не“ е важно за всеки, който се стреми да има по-голямо състояние зад себе си.

Да станеш милионер изглежда като страхотна цел, но за съжаление това е само мечта за повечето хора. Работата е там, че много милионери и милиардери не са започнали като такива. Някои от със сигурност имат икономически и образователни предимства, но дори и без тях техните интелигентни решения и бизнес избори са ги направили богати.

И както казват повечето богати и успешни хора от света на бизнеса – това изисква изключителна работна етика и голяма доза търпение. Повечето успешни милионери винаги се учат и ако имате възможност да ги попитате, те със сигурност ще ви кажат, че по-скоро се определят като ученици, а не като учители.

 

Ето и топ 3 на най-основните неща, които трябва и на тези, които не трябва да правите ако искате да сте милионер. Според съветите на успешните инвеститори.

Ето какво трябва:

1. Направете иновация, бъдете иновативен

Иновациите са изящното изкуство да се обмисли текущ мейнстрийм пазар и да се намери творчески начин за подобряване на сегашното предлагане. Успешните иноватори ще идентифицират реалните нужди на клиентите и ще им предложат по-интелигентен, по-добър и по-ефективен продукт или с услуга. Тоест, нещо повече от това на конкурентите. Други могат да развият бизнес, който работи по начин, достатъчно различен, за да се откроява от останалите. Основателят на IKEA Ингвар Кампрад е чудесен пример за човек, който използва иновациите и това да му носи милиарди. Защото на пръв поглед мебелите не изглеждат като много вълнуващ пазар, но неговият подход за предоставяне на икономичен и модерен продукт с привкус на шведски домашен уют определено го отличава от останалите.

2. Инвестирайте, направете умна инвестиция

Милиардерът Уорън Бъфет е известен със своята пестеливост и с интелигентните си инвестиции. Инвестирането, разбира се, изисква да разполагате с някакви пари, но по-важното от това е усетът кои инвестиции са умни и кои могат да доведат до загуба. Ако опитате да следвате стъпките на инвеститори като Бъфет, това определено може да е пътят за вас.

3. Бъдете предприемач

Третият вариант да станеш милионер, а защо не след това и милиардер е чрез доказалата се във времето традиция на предприемачеството. Да стартираш бизнес и да постигнеш успех не винаги е лесно, но за тези с добър бизнес усет и способност да забелязват добрите стартъпи, които имат потенциал, предприемачеството може да бъде средство за много голямо богатство. Предприемачите биха могли да работят по един от двата начина: или като самите те измислят страхотна идея и я доведат до край (какъвто е случаят на Бил Гейтс и Microsoft), или като забележат добра идея на някой друг и инвестират в нея от самото началото.

Ето и какво не трябва да правите:

1. Не си мислете, че знаете всичко

Моментът, в който си помислите, че нямате какво да научите, е моментът, в който убивате потенциала си да станете милионер. Особено ако искате да натрупате на своето състояние чрез иновации, то тогава обезателно трябва да сте любопитни, отворени и винаги да се учите. Тези качества ви позволяват да погледнете на старите неща по нов начин и да видите потенциала за промяна и печалба. А другите ще видят само това, което вече е било направено.

2. Не правете прибързани инвестиции

За последната и най-добра възможност за инвестиции може и да е забавно да се говори, но една от клопките на потенциалните милионери е да се включат в „следващото голямо нещо“. Защото, както знаем, то не винаги се оказва толкова голямо. Инвеститорите, които печелят милиони и дори милиарди от своите инвестиции, избягват високорисковите избори. Вместо тях избират тези с дългосрочен потенциал и възможност за голяма възвръщаемост. Недвижимите имоти, енергетиката, стоманата, телекомуникационните услеги и фармацевтичните продукти са сред най-многото успешни примери за инвестиции. В същото време високотехнологичните и интригуващи, но рискови инвестиции често могат да доведат и до голяма загуба.

3. Не се отказвайте твърде бързо

Предприемачите, които успяват осъзнават, че успехът рядко идва за една нощ. Една бизнес идея може да не се изплати, но следващата може и да успее. Не е лесно да се изгради нещо от нулата. Времето е на ваша страна, ако не бързате. Има безброй примери за това.

Вижте още:
Кои са най-популярните активи за инвестиции сред богатитеОт огромни колекции на изкуство до крипто и NFT: това са само част от начините, по които най-богатит…Mar 12 2023skafeto.com