Видите ли червен конец със синьо манисто върху лявата китка на жена, респективно върху дясната – на мъж, значи те са подвластни на суеверието да считат, че по този начин „канят“ здравето при себе си, предпазвайки се същевременно от „зли очи“. Православната църква не одобрява обаче носенето на всякакви амулети, талисмани и други подобни – заявява архимандрит Филип, помощник-пазител на пещерите близо до Киево-Печорската лавра.

Несъмнено, всички тези традиции са останали от езичеството и се практикуват масово от членове на различни видове секти. Според архимандрита, „всичко това е откритие на дявола, с цел да отдалечи хората от Бога и истинската вяра“.Какво представлява амулетът със синьо око и за какво служиНапоследък в България е много популярен един амулет. Знаете го всички – малки сини очи, които може д…May 25 2017skafeto.com

На пръв поглед, Дяволът като че помага на хората, спазващи езически традиции, но след време у тях може да се проявят сериозни духовни проблеми, счита архимандрита.

По-модерните отци у нас си дават сметка, обаче, че открай време българският народ успешно и с охота съчетава православието със суеверието и с различни езически практики, и че ако Патриаршията официално анатемоса носенето на червен конец или други амулети „срещу уроки“, то това може да има точно обратен ефект и да отблъсне хората от официалната Църква и Бога.

Затова по въпроса се пази дипломатично мълчание. Така че носете смело червен конец върху китката на ръката си!Доц. Христо Темелски: Ето в този амулет от 1838 г. са съхранени тайните на изцелението! Това е истинско национално богатство! (ВИДЕО)Известно е, че много от бабините съвети са истинско национално богатство, защото са хем ефикасни, хе…Mar 31 2017skafeto.com


loading...