Любопитно

Как Георги Илиев поръча песен за убития си брат? Истинската история на химна на БГ мафията (ВИДЕО)

Как Георги Илиев поръча песен за убития си брат? Истинската история на химна на БГ мафията (ВИДЕО)

Бургазлия стои зад песента, превърнала се в своеобразен химн на българския ъндърграунд в края на 90-те години, когато е пикът на групировките ВИС и СИК. Лично Георги Илиев поръчал парчето в памет на убития си брат Васил, около година след смъртта му, пише „Флагман“.
„Понеже бяхме в общи компании и се познавахме, ми се обади вече покойният Жоро Илиев и ми каза: „Направи една песен за брат ми, ама да не е много тъжна, за да я слушаме всички””, казал босът на ВИС на бургазлията Петър Бинев, известен като DJ Chocolate.
Така се родил хитът „Бели птици и куршуми”, изпълнен от Радо Шишарката. Главния веднага харесал парчето, което много бързо набрало популярност в мутренските среди. Може да се каже, че песента има особено социално послание заради многото убити босове през този период.Вдовицата на Георги Илиев от ВИС-2 Мая си купи имот за $600 000: Ето къде гради новата си мощна империяМая Илиева купи втори имот в Доминикана, за който е броила 600 000 долара.
Там тя има още 12 луксозн…
Mar 25 2018skafeto.com

„Това си остана като химна на ъндърграунда в България. Веднага след като пуснахме песента, всички т. нар. мутри започнаха масово да си я поръчват по дискотеките. Парчето стана задължително за всеки диджей. Първите години дори аз имах много проблеми, защото в едни от най-големите заведения в Слънчев бряг ми забраняваха да я пускам, тъй като подтиквала към насилие”, разказва DJ Chocolate.
Бургазлията станал продуцент на песента и дори режисирал видеоклипа към нея, който също е финансиран от боса на ВИС. DJ Chocolate разкри и каква е причината Радо Шишарката да не участва в клипа към собственото си парче.

„Тогава Жоро Илиев изпрати една сума пари по Радо Шишарката, за да заснемем видеото. Радо пристигна в Бургас за снимките, но още първата вечер изигра всичко на бинго. На другия ден трябваше да ми даде половината от сумата, за да започнем клипа, но това така и не се случи. Той си призна, че е изхарчил парите. В крайна сметка, клипът беше заснет, но Радо не участва в него”, спомня си бургазлията.
Самото видео е заснето на различни локации в Бургас – Морската градина, гробищата в кв. „Долно Езерово” и изоставена жп линия край града. Главната роля изиграва близък приятел на DJ Chocolate, който визуално много прилича на Императора на ВИС.

„Спомням си, че снимахме част от видеото в моята спалня. Трябваха ни скъпи, лъскави коли и пистолети, но нямаше откъде да ги вземем. Обадихме се и дойдоха едни здрави момчета, които буквално ни изсипаха цял оръжеен арсенал. Малко след това имахме на разположение и импровизиран автопарк, от който да изберем кола”, коментира DJ Chocolate.
Припомняме, че братята Васил и Георги Илиеви са сред най-знаковите имена на българския ъндърграунд. Двамата са създатели на групировката ВИС, но вече не са между живите. По-големият Васил е разстрелян през април 1995 г. в София на път за централата на висаджиите ресторант „Мираж”. 10 години по-късно – на 25 август 2005 в Слънчев бряг същата съдба спохожда и брат му Георги. Главния е гръмнат с един куршум в сърцето в собственото си заведение „Буда бар”.

Носталгия по мутренските времена тресе България: Трупат пачки от разстреляните босове на ВИС-2 Жоро и Васил ИлиевиНосталгия по мутренските времена от 90-те години на миналия век бавно обзема страната. Това става яс…Aug 23 2018skafeto.com

loading…


Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Немската група „Метро“ - един от най-големите играчи в европейската търговия, е наела банката-гигант „Голдман…
error: Съдържанието е защитено!