без наказания

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Възпитанието на детето е едно от най-сложните, но в същото време необходими неща за всеки родител. Без правилно възпитание, няма как да научим детето си да живее пълноценно и щастливо. Днес ще ви представим няколко съвета, с които ще успеем да възпитаме детето без наказания.

Многобройни изследвания потвърждават, че ако едно дете е било физически наказвано в детството, то става по-агресивно, пишат от iwoman.bg. Като цяло в много случаи детската агресия не е нищо повече от реакция на болката и негодуването, които родителите предизвикват, използвайки жестоки методи на възпитание. Невъзможността да се отървете от това поведение води до факта, че децата започват да се обиждат помежду си, да нараняват себе си и другите. Затова съвременните родителите все повече се чудят как да отгледат дете без наказание.

– Търпение
Родителите, които се осмеляват да възпитават без наказание, избират сложен и сенчест път. Ще има много проблеми, но ако са изпълнени всички условия, децата ще израснат щастливи хора.

– Трябва да обичаме децата не заради това, което ни дават (чувство на увереност, пълнота и гордост), а заради това, което са
Разбира се, по-лесно е да накажеш, отколкото да разбереш причините за лошото поведение. Но това показва егоизма на родителите. Те улесняват себе си за сметка на детето си.

– Приемете детето си такова, каквото е – с всички проблеми, неприятности и капризи
Трябва да се чувства обичано и ценено.
– Трябва да отделите достатъчно внимание на детето си
В крайна сметка именно неговият дефицит причинява неподчинение.

– Разпознайте самоличността на детето
Още от най-младата възраст, когато детето не може да говори, то вече избира дрехите и играчките си. То има свои собствени чувства и страдания. Не можете да ги пренебрегнете. В крайна сметка това съсипва индивидуалността.

– Възпитание чрез пример
Ако забраните на детето да лъже, не трябва и вие да лъжете. Вроденият инстинкт на детето да имитира възрастни действа на подсъзнателно ниво. И би могъл да нанесе травми.

Наказанието потвърждава, че за всяка власт има още по-голяма сила. Детето ще порасне и вашата сила и финансов авторитет ще бъдат загубени. Тогава ще дойде разбирането, че наказанието е грешка във възпитанието, но ще бъде твърде късно.

Така на практика се стига до извода, че наказанието не е нищо друго, освен налагането на един временен авторитет. Разбирайте децата си. Говорете с тях. Бъдете техни приятели, а не хората, които им налагат забрани и наказания. Само така те ще израснат щастливи и свободни.Необразованите родители спъват българското образованиеВ социалните мрежи изплуваха множество коментари на необразованите родители, които са силно притесне…Sep 18 2019skafeto.comЛична драма: Алкохолът беше по-важен за родителите ми от собствената им дъщеряКазвам се Галина, биологична майка на четири деца и приемна майка на пето. Искам да ви разкажа за жи…Sep 18 2019skafeto.com