Как да направим колата си хибрид

Австралийският студент по дизайн Александър Бъртън спечели национална награда „Джеймс Дайсън“ за разработването на прототип на комплект REVR, предназначен за евтино преобразуване на бензинови или дизелови автомобили в хибридни електрически превозни средства. Този комплект е достъпна алтернатива на скъпите услуги за преобразуване.

По правило традиционното преобразуване на електрически превозни средства включва демонтиране на двигателя с вътрешно горене, скоростната кутия и друго свързано оборудване и замяната им с електрически компоненти. Комплектът REVR обаче не изисква модификация на тези компоненти.

Вместо това, компактен високоенергиен аксиален електрически мотор се монтира между задните колела на автомобила и дисковите спирачки, а батерията и контролерът са разположени в багажника или на мястото на резервното колело.

Как да направим колата си хибрид само срещу 6 000 лв.

Под капака са монтирани допълнителни готови системи, включително сервоусилватели на спирачките и сервоуправление на волана, както и системи за отопление и климатизация.

Как да направим колата си хибрид само срещу 6 000 лв.

Как да направим колата си хибрид само срещу 6 000 лв.

Този подход ви позволява да бъде предложен комплект на цена от около 5000 австралийски долара (3000 евро). Комплектът REVR превръща колата в хибрид, осигуряващ около 100 км електрически пробег преди преминаване към двигателя с вътрешно горене.


loading...