Сравнително рядко се обсъжда темата за отоплението на банята, когато е студено, но това не означава, че е маловажно. Всеки ще признае, че е изключително неприятно да влезете в банята, зъзнещи от студ.

В търговската мрежа се предлагат различни видове печки за баня. За незапознат с тяхната ефективност, изборът на подходящо отопление представлява трудност.

Електрическата лира е често използван начин за отопление в банята. Ако не разполагате с парно отопление, електрическата лира е удачно решение. Тя бързо затопля малкото помещение и ще държи кърпите ви топли.

В много бани вече се използват конвектори за баня. Те имат терморегулатор, бързо затоплят помещението и са изключително елегантни. Конвекторите за баня на Gaudi имат добра защита от влага.

Някои хора предпочитат да използват вентилаторни печки. Те успяват бързо да затоплят помещението. Цената при тези отоплителни уреди варира. Моделите с по-добра защита са значително по-скъпи.

На пазара се предлагат и мултифункционални вентилаторни печки. Те позволяват включването на допълнителни електроуреди като епилатор, сешоар, електрическа бръсначка и др. Наличието на отворен контакт в банята, обаче, е доста рисково решение. В този случай, добре трябва да обмислите превенцията – добра вентилация, стабилна завеса, която да предпазва контакта от пръските вода.

Все по-предпочитани стават смарт устойствата за дума. Сред по-модерните технологии се нареждат инфрачервените печки за баня. Те печелят привърженици със своята компактност, изгодни цени и възможност за лесно пренасяне. Тук също важи правилото за степента на защита и по-високата цена на по сигурните уреди.

Какъвто и отоплителен уред да изберете за вашата баня, помислете за сигурността на семейството си. Инвестицията си заслужава, за да сте спокойни, че няма да се случи нещастие докато вие или някой член на семейството се къпе в банята. Ако нямате парно, няма друг вариант за осигуряване на необходимия комфорт в банята, освен качествена печка, подходяща за влажни и мокри помещения.

Посъветвайте се със специалист, ако не можете сами да прецените, кой от уредите е подходящ за вас.

loading...