първия учебен ден

Началото на учебната година е вълнуващо както за децата, така и за родителите им. Настават ввсеобщи приготовления, родители и семейство дават наставления, а детето няма търпение да започне училище, за да се види с приятели или да се запознае с новите си съученици. Затова днес ви предстаяме как бързо лесно да приготвим детето си за първия учебен ден.

Броени дни до началото на новата учебна година – стотици малки ученици ще прекрачат прага на училището за пръв път, пишат от iwoman.bg. Безспорно това е не само много важен и тържествен момент за първокласника, но и много трогателен за родителите. Бъдещият ученик гордо облича училищна униформа, събира раницата си и носи букет с цвят за своя първи учител. Необходимо е да се подготвите предварително за нов етап от живота детето си. Как да направим този период максимално плавен?

1. Не идеализирайте училището
Не е необходимо да се радвате и да се възхищавате на факта, че детето ходи на училище. Да, това е значимо събитие, но детето не трябва да мисли, че ще е забавно и интересно. Училището преди всичко е отговорна дейност. Детето не трябва да идеализира училището, но трябва да се гордее, че ходи на училище. Ето защо, подчертайте колко е пораснало, как е успяло да завърши детската градина, с колко приятели се е запознало там, но как в училище нещата са малко по-различни.Емануела: Детето ми хвана гъбички от баща си!Малкият син на Емануела се е прибрал с гъбички в интимната зона след ваканция при баща си Димитър Ди…Sep 4 2019skafeto.com

2. Поддържането на авторитети
Поддържайте авторитета на учителя (дори да не сте съгласни с него за всичко). Много важно преживяване е детето на тази възраст да има авторитет, а отсъствието му разрушава важните структури на неговата личност. В случай на несъгласие с учителя, опитайте се да започнете диалог с детето, помогнете му да разбере учебните предмети, но в никакъв случай не говорете против учителя.

3. Отидете предварително на обиколка
Много добър съвет е заедно с детето си да посетите предварително сградата на училището. Това може да стане на записването или просто на конкретно посещение. Помолете учителите да поговорят с него, за да може по-лесно да се адаптира със средата и да не му е трудно от началото.

4. Намерете майки на други деца първолаци
Така, от една страна вие ще може да създадете контакти с други родители, които ви разбират, а от друга детето ще има нови приятели. Среда, в която има много познати лица е много по-лесна за приемане.

Накрая, и може би най-важният съвет, заедно с детето изберете всичко необходимо за училище. Консултирайте се с него за дрехите, ако няма униформа, за тетрадките и другите допълнителни пособия. Нека то да участва в цялостния процес. За да се чувства щастливо и спокойно!Мъж разбра, че детето му е от друг и превъртяДраматично съдебно дело прикова погледите във Великобритания. Мъж иска от невярната си съпруга да му…Aug 26 2019skafeto.com

loading...