Как да си приготвим мексиканско кафе

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Ирландците пият кафето си с уиски, но те далеч не се единствените, които разчитат не само на ободряващата сила на кафените зърна. Оказва се, че и мексиканците си имат своя рецепта за високоградусово кафе. И то дори не само една.

Всъщност в Мексико е много вероятно да ни предложат да ни почерпят с carajillo – коктейл, който се приготвя с горещо черно кафе или еспресо и Licor 43 – сладък испански ликьор. Любимата на горещите мексиканци рецепта за високоградусово кафе обаче е друга и изобщо не е сложна за приготвяне.

За да си направим богатото и кремообразно мексиканско кафе, са ни необходими 150 мл горещо кафе, 30 мл ликьор Kahlúa и 15 мл текила. И трите съставки комбинираме в чаша и за разкош отгоре можем да добавим бита сметана и канела на прах.

Това, което се получава, е приятна и затопляща напитка, благодарение на идеалното съчетание на кафе и алкохол.

Баба Руфина, която е фермер на кафе, разказва за магията на напитката

Ако обаче искаме да разнообразим рецептата, можем да го направим като сварим кафето с подправки като канела, индийско орехче и анасон, съветват Tasting Table.

Вижте още:
Кафето с мляко намалява възпалителните процеси в организмаКак обичате да пиете кафето си? Докато за някои то трябва да е силно и чисто, други предпочитат няко…Apr 12 2023skafeto.com

Най-популярните сортове кафе по светаКафето, без значение дали в малка или голяма чашка, остава най-консумираната напитка в света. Милион…Apr 9 2023skafeto.com