Как ще се придвижват хората Giant Iberica

Как ще се промени начина, по който се придвижват хората, в следващото десетилетие? Според Хосе Касла – ръководителят на най-големия производител на велосипеди в света, автомобилите по улиците ще изчезнат. Поне в средно големите градове.

В материал за испанското издание на Business Insider той коментира, че очаква този процес да се случи поетапно като първоначално бъдат въведени повече ограничения за скоростта на движение в градовете, след това автомобилите бъдат спрени от движение в центъра на населените места, докато накрая напълно изчезнат от тях.

По думите на директорът на Giant Iberica това ще се случи за сметка на засилване на обществените услуги, пише money.bg. Като една от причините за тази прогноза той посочва нагласата на новите поколения, които се интересуват по-задълбочено от намаляването на негативния ефект върху природата.

Според Касла за младите хора изкарването на шофьорска книжка и притежаването на личен автомобил вече не се възприема като нещо толкова важно.

Giant Iberica е подразделението на испанския лидер Giant за пазарите в Испания, Португалия и Андора. Към днешна дата компанията е най-големият производител на велосипеди в света, като през 2020 година от нейните заводи са излезли 6 милиона колела, а оборотът ѝ възлиза на 2,5 милиарда долара.

По думите на Хосе Касла през последните години с бързи темпове расте интересът на потребителите към електрически велосипеди.

„За нас те представляват близо 50% от продажбите, докато преди пет години бяха с дял от едва 5%“, посочва той.

Вижте още:
e-broom: Електрическата летяща метла на ToyotaЯпонският автомобилен производител Toyota представи електрическа летяща метла по време на автомобилн…Nov 2 2020skafeto.com

Израелска фирма разработи революционна батерия за електрически автомобилиИзраелската компания StoreDot обяви във вторник, че като забележително постижение в индустрията на е…Jan 20 2021skafeto.com

FlixBus – първия изцяло електрически автобус на дълги разстояния в САЩFlixBus, глобалният доставчик на мобилност на дълги разстояния, оставя следа в историята заедно с MC…Nov 28 2019skafeto.com

loading...