камилско камилското мляко

От хилядолетия, бедуините са оценявали и използвали камилското мляко като супер храна, за да поддържат здраво тяло. Богато на алфа-хидрокси киселини, витамини, анти-стареещи и противовъзпалителни протеини, камилското мляко е изключително. Супер храна- естествен имуностимулатор за всеки със значителни  ползи за човешкото здраве. Екзотична напитка за нашите ширини, съюзник в битката с диабета, автоимунни заболявания, аутизъм.

Преди повече от 35 години в Централната ветеринарна изследователска лаборатория/ CVRL /на Дубай, ОАЕ се ражда идеята за инсталиране на съоръжения за доене на камили. Изследванията са започнали с малък брой камили , които са отглеждани с конкретна цел, да се получат научни доказателства за изключителните ползи за човешкото здраве при консумация и приложение на камилско мляко, важна част от бедуиновия хранителен режим.

Днес крайната цел е постигната и камилското мляко достига до пазарите по света. Златният елексир на пустинята е достъпен вече и в България чрез Емиратската млекопреработвателна компания за камилско мляко. Разположена на 15 кв.км. територия с повече от 6145 бр. камили, за които се грижат 500 квалифицирани специалисти. Тя е една от най- бързоразвиващите се млекопроизводствени предприятия в региона с добив и преработка на 4 млн.л. камилско мляко годишно. У нас както и в над 15 страни в ЕС , САЩ , Азия млекопреработвателната компания за камилско мляко доставя 100% натурално мляко на прах, което достига до вас чрез серията от продукти нежна грижа „DESERT BLISS“.

От камила мляко, защо?

Традицията – мост от далечните източни ширини до Тракийската розова долина

Както бедуините от стотици години са открили неоспоримите качества на камилското мляко, така в Тракийската розова долина  от векове, високо са оценявали кралицата на цветята, скъпа за всички нас – роза дамасцена. Неповторимата българската роза дарява с изключителните си качества продуктите от серията нежна грижа DESERT BLISS, като ги прави уникални и единствени по рода си. Пустинно блаженство за вечна красота от природата, съчетание и хармония от  българска роза дамасцена и млечен елексир от пустинята.

www.desertbliss.eu

Защо нежна грижа DESERT BLISS с ухание на българска роза и камилско мляко?

Тази натурална палитра от естествени съставки в едно, която ние внимателно и с нежна грижа добавяме към всички продукти, е по-кремообразна и по-нежна от останалите. Камилското мляко увеличава доставката на кислород в кожните клетки, стимулира тяхното обновяване, засилва синтеза на колаген и еластин и е безценно в борбата срещу стареене на кожата и лечение на акне.

Розовата вода, спомага за баланса на pH на кожата и контролира излишното количество себум, има противовъзпалителни свойства, за намаляване на зачервяването на раздразнена кожа, при акне, дерматити и екземи. Наличието на тези две древни  съставки за красота, обновяват кожата чрез силата на природата, забавят процесите на стареене и създават хармония и баланс.

loading...