https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

След “развода” си с Нова телевизия журналистът Мартин Карбовски ще трябва да обяви тотален фалит. Продължилият пет години спор с неговите продуценти от “Телеман”, завърши с отсъждане на съда в тяхна полза. Карбовски е задължен да им плати грандиозната сума от 200 000 лв., съобщава Блиц.

Водещият ще трябва да се сбогува с апартамента и колата си. „Телемен“ заведоха дело срещу него, след като той внезапно ги напусна, преди договорът му да е изтекъл. Мартин се премести в несъществуващата днес ТВ 7, за многократно по-висока сума и дори стана продуцент на собственото си шоу.

Срещу него бяха заведени три дела от прецаканите му работодатели. Скандалът гръмна преди около 5 години, но едва наскоро, съдът излязъл с решение по случая. То гласи, че журналистът  дължи на бившите си продуценти 105 000 евро.

Още преди две години те го осъдили на първа инстанция, а имуществото на телевизионера било запорирано. Под запор е апартаментът му от 194 кв.м.  и колата му. Тъй като Карбовски нямал 200 бона накуп, този месец съдът е постановил оглед на дома му и продажбата на апартамента на търг, пише „Уикенд“.

Преди години журналистът можеше да се похвали със завидно финансово състояние. Апартаментът си тогава закупил с кредити, които изплатил.