Време е за изкуство и то не какво да е, а много ценено изкуство! Още от ранни времена хората по целия свят са изразявали мислите и чувствата си чрез изкуството. През вековете стиловете във визуалните изкуства (скулптура, живопис и рисуване) са се променяли. Тези различия отразявали промените във вярванията и традициите, които хората поддържали, докато обществото се развивало. За изкуството може да се каже, че заема особено място в дейността на човека. Без него той би се лишил от красотата и вкуса на живота. Затова и днес ще ви представим колко точно струва красотата на живота, която е продукт на човешка ръка, приготвили сме ви списък с 10-те най-скъпо продадени картини в историята и заедно ще достигнем до отговора на въпроса: Коя е най-скъпата картина в света?

10„Спасителят на света“ (Salvator Mundi) – Леонардо да Винчи (1490-1519) – 127.5 млн. долара

Wikipedia

Спасителят на света е картина, изобразяваща Христос като спасителя на света, на италианския художник Леонардо да Винчи. Картината показва Иисус в ренесансова роба, давайки благословия с дясната си ръка и държейки кристално кълбо в лявата. Картината е продадена на руски бизнесмен на име Дмитрий Риболовлев през 2013г.

Назад

Много дързък обир в София: Откраднаха девет картини на големия художник Майстора!Девет картини на прочутия ни художник Владимир Димитров-Майстора са откраднати от частен дом в София…Jan 3 2019skafeto.com