КГБ извънземна технология
wikipedia commons

През 1961 година КГБ задействали топсекретна програма, чиято цел била да се открие извънземна технология. Кулминацията на секретния проект била намирането на тяло на извънземен на 13 000 години, което се намирало в гробница в платото Гиза в Египет. В ранните години на Студената война руснаците се страхували, че САЩ имат тактическо предимство, защото притежават технологии на извънземни, придобити чрез обратно инженерство след катастрофи като тази в Розуел. Русия също трябвало да притежава извънземни технологии и затова разузнаването посочило няколко места, на които може да има следи от такива.

Едно от тези места било древна гробница в Гиза. Търсенето било базирано на легендата за Гробницата на Бога посетител. Легендата гласи, че гробницата е открита от двама бедуини. Но веднага щом пристъпили вътре, се почуствали зле и отишли в болница. Смъртта ги застигнала малко след това, но преди гибелта си успели да дадат детайли относно местоположението на гробницата, пише сайтът Мегавселена.

Египетските власти продали тази информация на руското разузнаване. Експедицията била организирана бързо, за да не може ЦРУ да достигне преди КГБ. Група руски египтолози, учени и военни локализирали гробницата с помощта на колеги от Египет. Информацията е потвърдена от руски учен на име Виктор Иванович, който имал достъп до класифицирани документи:

„Няма съмнение, че малка група руски учени и военни са открили гробница в Египет през 1961 година. Но в документите не пише какво е открито вътре. Само източници от най-високите рангове в КГБ знаели, че в саркофага е открито тялото на извънземно същество, което е умряло 10 000 години преди Христа“.

Според главен офицер в КГБ от мястото са изнесени 15 кутии с артефакти. Йероглифни надписи са били копирани и преведени. В доклада също се е споменавало за защитна бариера:

„Когато инспектирахме стените, от тях идваше странна отблъскваща сила. Не успяхме да намерим никакво научно обяснение“.

Но нищо не било толкова странно, колкото мумифицираното тяло на Бога посетител. То било по-голямо от средностатистическия египтянин, а датирането с въглерод-14 показало, че е на около 13 000 години. Според египетската митология първата династия била създадена от бог Озирис, който дошъл на Земята с летяща лодка. На модерен език това звучи доста като „извънземен космонавт дойде на нашата планета с космически кораб“.

Съществува и видеодоказателство от изследването. Според източници видеото е предоставено от човек с достъп до секретни архиви на КГБ. На видеото се виждат руски военни, които повдигат капака на саркофага и след като от него излиза странен облак дим, изследователите напускат гробницата и се връщат с предпазно облекло.

Въпреки че от видеото не може да се каже дали тялото принадлежи на извънземно, анализи сочат, че клипът не е монтиран.

Истинските резултати от експедицията не са ясни и до днес.


loading...