Класна стая в китайско училище

В Китай се засилва изучаването на традиционната китайска култура в новите учебници по история, идеология и политика при учениците в гимназиите през следващия семестър.

„Новите учебници се радват на подбор от 67 класически произведения на древната поезия и проза. Те представляват близо 50 процента от цялото съдържание“. Това заяви на пресконференция днес Уан Жумей, главен редактор на новите китайски учебници.

Освен съдържанието за политика, икономика, общество и върховенство на закона, учебниците по идеология и политика придават значение и на традиционната китайска култура.

„Учебниците предлагат систематична експозиция за традиционната китайска култура. Тя съдържа нейния произход, характеристики и съвременни ценности. Включили сме и представителни личности и важни идеологии“, допълва Джан Ибин, главен редактор на учебниците по идеология и политика.

„Учебниците по история ще помогнат на учениците да разберат законите на историята. Целта е да преследват основните социалистически ценности и да научат фината традиционна китайска култура“, заяви Джан Хайпън, главен редактор на учебниците по история.

Версаче и Coach успяха да ядосат Китай в рамките на 24 часаДвете международни модни къщи, Версаче и Coach, се сблъскват с политическата чувствителност в Китай …Aug 12 2019skafeto.com

Същността на традиционната китайска култура може да бъде открита в учебниците по история. Включили сме над 100 велики имена в историята. Въведени са над 80 класически произведения. Те обхващат философия, технологии, литература и право. Добавени са над 50 основни изобретения, както и над 40 произведения на изкуството на калиграфията, живопис, музика, танци и скулптура, каза Джан.

Новите учебници ще бъдат използвани от учениците в първата година в гимназиите в шест региона на провинциално ниво. Те ще обхванат ученици от всички класове в цялата страна до 2022г.

Нови антиракови лекарства осигуряват на китайци нова надеждаШест нови антиракови лекарства са одобрени за навлизане на пазара в Китай през последните две години…Aug 5 2019skafeto.com

Новите учебници по китайски език, история и морал и върховенство на закона ще заменят старите учебници в началните училища и гимназиите в цялата страна. Още от есенния семестър тази година ще бъдат въведени в по-високите класове, според пресконференцията.

Проучване показа, че близо 90 процента от учениците харесват новите учебници, а учителите отчитат средна степен на удовлетвореност от 92 процента за учебниците, каза Лиу Хонджие, заместник-ръководител на бюрото за учебници към МО.

1 000 000 евакуирани в Китай заради „Лекима” (ВИДЕО)Службите за обществен ред на Китай са евакуирали над милион души заради супер тайфуна „Лекима”, койт…Aug 10 2019skafeto.com


loading...