Мост в Китай
Снимка: Мостът е свързан на 30.07.2019г.

Китай постави рекорд като пусна нов, тип „висящ мост“ в град Баодин, провинция Хъбей. Мостът е с общо тегло 81 000 тона и дължина 495 метра. Интересното при този мост е начинът на свързване. Целият мост бе произведен в две отделни части по 240 метра. Впоследствие двете части се транспортират до локацията и със завъртане около своята ос пътните платна на двете части трябва да се съвпаднат и впоследствие да се свържат.

Мостът се завъртя под ъгъл от 52.4 градуса за 68 минути над железопътната линия Пекин-Гуанджоу, като сведе до минимум намесата в железопътния трафик, който минава отдолу. Мостът е построен от China Construction Communications Engineering Corporation. Теглото и разстоянието на въртящия се мост освежиха световните рекорди.

Сферичен шарнир, който представлява „оста“, поддържащ въртящото се тяло, е основна част от оборудването, използвано за завъртане на моста. Диаметърът на сферичния шарнир, използван в проекта, достигна 6.5 метра, като постави нов световен рекорд.

Свинете в Китай с 1/3 по-малко заради Африканската чума по свинетеМесеци наред властите в Китай се опитват да се справят с Африканската чума по свинете (АЧС). След из…Aug 3 2019skafeto.com

Китай е приел въртящия се метод на строителство при изграждането на много други мостове. Методът помага за преодоляване на ограниченията на околната среда и трафика, като същевременно съкращава периода на строителство.

loading...