Китай 3D къщи

Тази година в Китай ще се продават 3D принтирани къщи, като те ще покриват напълно националните строителни наредби и стандарти. Къщите са разработени от намиращия се в Пекин технологичен производител „Хуашанлухай“, единствената фирма, която употребява армиран бетон с нормална здравина като печатен материал след дългогодишни изследвания, съобщават от econ.bg.

Създателят на компанията У Дзянпин коментира, че се разработили нова технология за принтиране, която усъвършенства устойчивостта на структурата. Освен граждански сгради, компанията предлага и принтирането на търговски комплекси.

В сравнение с традиционните методи 3D принтирането може не само да спести от 30 до 60% от строителните материали и над половината от свързаните с хора разходи, но и да съкрати времето за строеж.

Рисковете за безопасността и замърсяването също могат да бъдат намалени значително. Поради тази причина Китай подкрепя широкото приложение на този вид технологии. В съвременното китайско общество, където се набляга на качеството на живот, тези 3D принтиран къщи несъмнено ще привлекат вниманието на пазара и купувачите, отбелязват експерти в Китай.

Китай пуска в продажба 3D принтирани къщи

Китай пуска в продажба 3D принтирани къщи

loading...