На 1 октомври Китайската народна република ще проведе грандиозен военен парад по случай 70-годишнината от основаването си. Това съобщи днес информационната служба на Държавния съвет на Китай.

Мащабът на тазгодишния военен парад ще надхвърли тези, правени досега. Повод на събитието също е и 70-годишнината от победата от Войната за съпротива срещу Япония.

Очаква се на този парад Китай да покаже най-модерните си оръжия, демонстрирайки  нивото на развитие на своята национална отбрана. Цялото оборудване, което ще бъде изложено на парада, е произведено в Китай.

Военният парад не е насочен към конкретна държава или регион, заяви ведомството на пресконференцията в днес.

Церемония по връчване на най-високо държавно отличие на 36 национални герои ще се проведе заедно с отбелязването на 70-годишнината на 1 октомври.

Китай започва да учи децата си повече за традиционната китайска култураВ Китай се засилва изучаването на традиционната китайска култура в новите учебници по история, идеол…Aug 27 2019skafeto.com

Китай също ще връчи сувенирни медали на хора, които са направили принос за създаването на Китайската народна република.

Ще бъдат пуснати и възпоменателни монети и марки за 70-годишнината. Ще бъде организирана онлайн изложба за интернет потребителите, които ще могат да оценят постиженията на Китай през последните 70 години.

Тръмп: Вече започваме сериозни търговски преговори с КитайТръмп сподели, че неговите търговски представители са получили две „много добри обаждания“ от Китай.…Aug 27 2019skafeto.com

Онези, които са се пожертвали за страната си, няма да бъдат забравени при честването на 70-годишнината от основаването на КНР. Местните власти ще посетят ветерани, стари членове на партията и семействата на мъченици.

От пресцентъра заявиха, че изпълнители от Хонконг, Макао и Тайван, които обичат родината си, поддържат принципа „една страна, две системи“ и подкрепят обединението на Китай, ще имат изяви на гала вечер на 1 октомври.

Версаче и Coach успяха да ядосат Китай в рамките на 24 часаДвете международни модни къщи, Версаче и Coach, се сблъскват с политическата чувствителност в Китай …Aug 12 2019skafeto.com

loading...