козметични процедури

В днешно време има хиляди козметични процедури, от които можем да се възползваме. Разбира се, всяка от тях струва определена сума пари и в един момент се оказва, че месечните ни разходи за козметика и процедури са неимоверно високи. Затова и днес ви представяме някои от процедурите, които можем да си направим вкъщи и да спестим малко пари.

Всеки месец харчим много за козметични услуги, пишат от dama.bg. Повече от половината пари обаче лесно може да бъде спестени, а ние все пак да сме си направили желаните процедури. Знаете ли, че можем да ламинираме косата си в домашни условия? Или че не е нужно да ходим на масажист за антицелулитен масаж? Не само че тези процедури можем да ги направим сами, ами можем да го правим колкото често искаме. Представяме ви 6 козметични процедури, които можем да правим и у дома.

Ламиниране на коса
Тази процедура възстановява и защитава изтощената коса. Правенето ѝ в домашна среда е лесно: смесете 3 с.л. желатин, 9 с.л. вода и 3 с.л. балсам. Нанесете върху мокра коса, покрийте главата си с плик и кърпа и след 35 минути изплакнете обилно.

Антицелулитен масаж
Използвайте стъклена, пластмасова или силиконова чашка, която улавя малка площ от кожата, за да увеличите притока на кръв към тъканите. Преди това намажете кожата с кокосово масло.

Педикюр
Първо се отстранява лакът, след което в рамките на 15 минути краката се потапят в разтвор, за да се почисти грубата кожа. След това се оформят ноктите и се работи върху кожата (с пемза, пила). В края на процедурата ноктите се лакират, намазват се с масло и се масажират.

Маникюр
Старият лак се отстранява, а след това на ноктите се придава желаната форма. Ръцете се потапят във ваничка с топла вода и след това кутикулите се отстраняват. Нанасят се основа и лак, а накрая масажно масло за кожата на пръстите ви.

Парафинова терапия
Тази терапия осигурява интензивна хидратация на кожата на ръцете. Трябва ви козметичен парафин, сода, морска сол, няколко вида масла и ръкавици. Процесът е разделен на 4 етапа: пилинг на ръцете, подхранване с масла, нанасяне на парафин и престой с ръкавици за около 40 минути, и изплакване.

Епилация със захарна паста
Първо, кожата се измива с хлорхексидин и се поръсва с талк. След това внимателно се нанася слой паста, коятосе отстранява на ръка или с помощта на хартиени ленти. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Скъпа, качествена или натурална козметика?Труден избор! Няма как всяка дама да е дипломиран дерматолог. Все пак има неща, които всички задължи…Mar 30 2018skafeto.com

loading...