годишнините от сватбата

Сватбата поставя ново начало в живота на хората. След като двама души се венчаят, те имат нови хоризонти, нови предизвикателства и нови възможности. С течение на годините, животът се подрежда и всеки детайл идва на мястото си. В семейния живот има редица поводи за празник и един от тях са годишнините от сватбата. Днес ще ви представим кои са те и какво означават.

Колко време е минало от денят, в който сключихте брак. Денят на сватбата не е обикновен. Той е годишнината, която като малко неща от живота напомня, времето откакто познавате даден човек, предават от actualno.com. Разбира се, в живота всички имаме скрепени съюзи, било то на приятелски, колегиални и други начала, но с избраника си по съдба, връзката е далеч по-различна. И както често се казва: „Докато смъртта ви раздели“, в съвременните дни, много по-често се случва така, че с избраника на сърцето да не споделяме едни и същи пътища или да се окажем в неправилния съюз. Ако и вие, все пак сте едни от щастливците да празнувате някаква годишнина, то добре е да знаете, че поводи да изненадате любимия/та на сърцето ви има много. И тук става дума, без значение дали правите 1-а, 15 или 50 години брак. Предлагаме ви, сега да научите, кои са годишнините от сватбите и какво символизират:

Памучна сватба – 1 година
Има много годишнини от сватбата. Първата от тях е наречена „Памучна сватба“. Тя е една от най-нестабилните, но и сладки и пухкави, също като памук;

Хартиена сватба – 2 години
Бракът, продължил 2 години, се нарича хартиена сватба. Този съюз не е така траен съюз, подлежи на промяна и може да се развали така бързо, колкото и хартията.

Кожена сватба – 3 години
В брачния живот вече са направени няколко стъпки, връзката е станала силна. Такива изводи могат да се направят по повод годишнината от три години брак, чието име е „кожена сватба“. Тя отбелязва 3 години брачен живот. Що се отнася до името, то говори само за себе си. Кожата е издръжлив материал. Това означава, че връзката вече е повече или по-малко силна.

Дървена сватба – 5 години
Дървена сватба или петата годишнина от брака е първата малка, но важна годишнина за съпрузите. Можем да кажем, че това е първата годишнина от живота в брака, която трябва да се чества. Ако предишните, преди дървената сватба бяха първите стъпки в съвместния живот, то това е надеждно доказателство за силата на семейните връзки. За това, дори говори името на годишнината.

Тенекиена сватба – 10 години
Наричана още калаена сватба е тази на десетилетие от брачния живот. Символът на годишнината е калай, който от своя страна е символ на гъвкавост. Това предполага, че двойката се е „разраствала“ един към друг и се е приспособила към особеностите си, сякаш се огъват една под друга. Така, можем да кажем, че бракът им е станал гъвкав. Също така тази годишнина се нарича още розова сватба. Бабини поверия: ако искате – вярвайте! Рецептата за семейна хармония съдържа тези 6 съставкиБабите ни винаги имат по някой съвет, който ще ни предпази от неочакваното. Поверията им понякога бу…Jun 18 2018skafeto.com

Кристална сватба – 15-та годишнина
Кристална сватба се чества на 15-тата година от брака. Кристалът, символизиращ този повод е много силен материал, а в допълнение все още е звучен и чист. Същото може да се отбележи и за брачния живот през 15-ата година: отношенията на съпрузите са силни и чисти, изпитани във времето.

Порцеланова сватба – 20 години
Порцелановата сватба е 20-годишнината от брака. Символът й е порцелан, който е тънък, лек и елегантен материал. Друга характеристика на порцелана е неговата крехкост. Затова двадесетгодишният брак трябва да се приема сериозно, защото ако съпрузите не внимават, той може да се счупи.

Перлена сватба – 30-та годишнина
Перлите са символ на целомъдрие, любов, чистота и плодородие. Затова се приема, че за 30 години брак, съпрузите вече трябва да имат внуци.

Ленена (коралова) сватба – 35 години
Ленена сватба е тридесет и петата годишнина от сватбата. Тази годишнина се нарича още коралова сватба. Платното символизира силата. Що се отнася до коралите, това е растение, което има способността да расте бързо и да образува коралови рифове. Следователно, за коралова сватба, младоженците вече трябва да имат огромно семейство, с много внуци.

Рубинена сватба – 40-та годишнина
40 години брак се считат за рубинена сватба. Символът тук е рубин. Това е камък на любовта, огъня и вечно изгарящото чувство, което никога няма да избледнее, защото е тестван от времето. Друго обяснение на този символ на юбилея е, че рубинът има цвят на кръв.

Сапфирена сватба – 45-та годишнина
Сапфирената сватба отбелязва четиридесет и петата годишнина от брачния живот. Съпрузите са доказали своята любов и преданост. Символът на тази годишнина е сапфирът, който е камък на любовта. Той предпазва от злото. Подобно на този камък, съпрузите трябва да се защитават взаимно. Сапфирът също е камък на обновлението и добротата. Отношенията с него ще станат нови и свежи.

Златна сватба – 50-годишнина
Златната сватба е петдесетата годишнина от брака. Символът на тази годишнина е един от най-ценните и скъпи метали – златото. Златото представлява нещо, постигнато с упорит труд. Петдесет години брак е голяма ценност, която се формира през годините, чрез упоритост и целомъдрие. Хората, които живеят заедно от половин век, са доказали взаимна любов, уважение, доверие и лоялност.

Червена (платинена) сватба – 100 години
Най-невъзможната и нереална дата за сватба е 100 години. И, все пак, тя съществува. Това означава, че има хора, които с право могат да бъдат наречени ветерани в брачния живот. На червена сватба деца, деца на деца и дори правнуци подаряват на възрастни съпрузи цветя и червени неща, а също така правят празнична трапеза. Разбира се, тук най-важното е вниманието и гордостта за такива почетни родители.Брачната халка се носи на безименния пръст – каква е причината?Сватбата е събитие в живота на всеки човек, което е запомнящо се. Но освен чисто радостната част и в…Jul 12 2019skafeto.com

loading...