WeSpeakWine.com

Според широко приетото мнение червеното вино е по-подходящо за зимата, докато през лятото се пие предимно бяло вино и розе. По същия начин се смята, че бялото се връзва по-добре с риба, докато червеното върви добре с месо. Разбира се, че може да се отдадете на чаша пълна с лед и хубав Совиньон или вкусно розе, но защо да не експериментираме като смесим и други любими продукти с тази божествена напитка и да направим невероятно освежаващ летен коктейл с вино. Ако и вие свързвате лятото с приятни вечери навън и чаша студено бяло вино, то със сигурност тази статия ще ви бъде от полза.

1Розе Mezzacorona с ягоди и лед

коктейл с вино
MEZZACORONA

Свежи ягоди и това прекрасно италианско розе.. Каква комбинация? Mezzacorona е не просто изба или винарна, а истинска „цитадела на виното”. Всъщност една от най-модерните винарни в цяла Италия, с право може да я наречем произведение на изкуството. Сложете ягодите в шейкъра, 50мл водка, 50мл лимонов сок, свсеж босилек и мноооого лед. Разклатете добре и изсипете получения коктейл в изстудена чаша за вино, а след това добавете охладено Mezzacorona Rosé. Добавете ягода накрая за разкож.

Назад

Kратък наръчник за вино – числа, мерки, калории и видове бутилкиВ богатия свят на виното освен невероятно разнообразие от аромати има най-различни мерки за стандарт…Jun 19 2019skafeto.com