приятелки

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

За да бъдем здрави трябва да полагаме грижи за себе си. Те обаче не са само чисто физически, но и включват грижа за психическото ни здраве, което ако е разклатено, може да повлияе и на физическото ни такова. По тази причина учените са изследвали колко пъти седмично трябва да се виждаме с приятелките си, за да бъдем в добро психическо състояние. Така ще успеем не само да подобрим него, но и да имаме пълноценен социален живот, а той е много важен, за да можем да се усещаме щастливи и спокойни в кожата си.

Ново изследване доказа, че за да подобрят здравето си, жените трябва да излизат с приятелки два пъти седмично, пишат от dama.bg. Проучването е направено от група изследователи от Оксфордския университет и разкрива необходимите стъпки, които една жена трябва да предприеме, за да постигне щастие във всички аспекти на живота си. Оказва се, че свободата да излиза с приятелки е в основата на доброто физическо и психическо здраве.

Според проучването, списъкът със занимания включва пиене на вино, клюки и обсъждане на мъже. Точно те карат жените да се социализират, да се смеят и да се чувстват добре. Ползите за здравето включват също по-бързо време за възстановяване след болест, по-силна имунна система, намаляване на нивата на тревожност и повишени нива на щастие, което кара жените да се чувстват по-добре.

Докато проучването се фокусира върху женското здраве, за много майки това просто не е възможно. Някои правят всичко сами и не винаги имат възможност да наемат детегледачка. Други майки не са готови да оставят децата си по много причини – кърмене, здравословни проблеми или други. Освен това, учените отбелязват, че само 2 от 5 жени могат да излизат с приятелките си веднъж седмично. Сексизмът влияе зле на физическото и менталното здраве на женитеУчени откриха, че сексизмът влияе неблагоприятно на физическото и менталното здраве на жените, публи…Oct 15 2019skafeto.com