Григорий Ефимович Распутин е роден на 22 януари (10 януари по стар стил) 1869 г. в сибирското село Покровско, Тоболска губерния. Той е сред най-скандалните личности в историята на руската монархия, едновременно боготворен и яростно ненавиждан. Убит е на 30 декември (17 декември по стар стил) 1916 г. Распутин е наричан още „лудият монах“, докато други го оприличавали на странник, също и старец. Някои вярвали, че той е физически и духовен лечител. Чрез ловки интриги и спечелване на благоразположението на кръгове в императорския руски двор, той придобива огромно политическо и религиозно влияние, успявайки да се намеси във вътрешните дела на Руската православна църква.

Близкият приятел на семейството на последния руски император Николай Втори е бил обикновен селянин, който е успял да се сближи с монарсите благодарение на своя талант на пророк и целител. Личността на Григорий Распутин винаги е била забулена в тайни и мистерии, още повече, че той сам е подгрявал интереса към себе си, отговаряйки завоалирано на всички въпроси. Дори неговата гибел е обвита в мистерия и объркани показания на свидетели. Затова не е учудващо, че едни смятат Разпутин за светец, достоен за канонизиране, а други – за самия дявол. Но точно може да се каже, че Разпутин е умеел да предсказва бъдещето: той е предвидил не само своята гибел, но и войни, епидемии и катастрофи, станали след смъртта му. Видимо, има и предсказания, които тепърва предстои да се сбъднат. Да разглеждаме 10-те най-любопитни от тях.Страшното пророчеството на Григорий Распутин за Трета световна война: Божието наказание ще бъде ужасяващоРуските социални мрежи в последните няколко дни прегряха от коментари на зловещо пророчество, припис…Nov 20 2017skafeto.com

1. Мъртъвците от царското семейство
Распутин е видял два варианта на своята смърт и последвалото бъдеще: ако го убият обикновени селяни, Романови са щели да управляват столетия наред, ако той загине от ръцете на аристократи, предстои братоубийстена война и гибел на царското семейство. Сбъднало се второто предсказание: аристократите дали на Распутин отровена храна, а след това го застреляли в гърба. По-късно увили трупа му и го хвърлили в река. Много преди убийството на царското семейство, Распутин е чувствал тяхната гибел. Прегръщайки царя и неговата жена, Григорий усещал, че държи в ръцете си мъртъвци.

2. Крахът на империята
Ясновидецът в навечерието на 1917 година е говорил за скорошното идване на нова власт, за планини от трупове и за обляна в кръв Нева. „Върху Петербург ще се спусне мрак, а когато променят името на града – империята ще рухне“, написал Распутин. Той също е предсказал и сталинските репресии.

3. Задава се огромна война
Распутин също е отбелязва, че православната вяра угасва, че благодатта изчезва, а занапред ще е само по-лошо. „Много ще загинат, няма да има кой да погребва загиналите. Хората ще газят кръв до колене. А след това ще дойде войната“, пророкувал е той, вероятно говорейки за Втората световна война.

4. Живото ще загине
Той е предвидил и взрива на АЕЦ „Чернобил“ и замърсяването на територията около централата с радиация. А също така и ядрената авария в АЕЦ „Фукушима“. Распутин е казвал, че ще съществуват кули на смъртта, някои от тях „ще се пръснат и гнила кръв от раните ще потече, отравяйки всичко живо, земя и въздух“.

5. Бездушни създания
Григорий е писал и за клонирането. Той е говорил за скорошното раждане на „чудовища, неприличащи нито на хора, нито на зверове, които нямат душа“. Както се вижда, опитите в това направление вече се провеждат. Налице е овцата Доли. Учените все по-често говорят за възможностите в близко бъдеще да се отглеждат деца по поръчка на родителите – избор на външността, лишени дори и от предразположение към наследствени болести.

6. И ще стане звярът враг на човека
По думите на ясновидеца, безконтролните генетични експерименти ще доведат до възникването на чудовища, които ще напълнят Земята. По-точно, в Бразилия ще се появят агресивни и отровни пчели, които ще нападат хората. И те ще се размножават с огромна скорост.

7. Моралните ценности
Распутин се е безпокоил и за обикновените човешки ценности. Старецът е говорил, че „любовта ще изчезне и хората ще стоят на ръба на пропастта“. Равнодушието и себелюбието ще погуби народи и човечеството ще загине.

8. Змии
Мистикът е говорил за това, че човечеството ще бъде убити от три змии подред. Първата и втората ще доведат до огромни човешки жертви, но след идването на третата ще оцелеят само единици, които са се прочистили. Те ще могат да попаднат в земния рай. Историците смятат, че Распутин е говорил така за войните. Първата и Втората световни войни вече са оставили своите следи.

9. Краят на света Апокалипсисът
Распутин е свързвал с Третата световна война, но така и не назовал дата. Той предполагал, че слънцето ще изпепели земята и ще превърне плодородните полета в пустиня, а реките ще бъдат пресушени. И навсякъде ще бъде пустиня, само избраните ще имат шанс да се спасят.

10. Светът наопаки
Най-странното предсказание на Распутин е това, че на хората им предстои да преживеят три денонощия на мрак, когато Слънцето ще изчезне, а Земята ще бъде покрита от вездесъща мъгла. „И хората ще чакат смъртта си като спасение. Навсякъде ще има плач и отчаяние. И ще се сменят местата на времената на годината. И ще зацъфти розата през декември, а снегът ще вали през юли“, е казвал пророка. За какво е говорил старецът? Може би е имал предвид природна катастрофа или последствия от ядрена война.
Източник, превод и редакция: БЛИЦАмерикански професор намеси България в Трета световна война. Ето каква е опасносттаРобърт Фърли е американски професор и специалист по сигурността. Той даде прогнозно интервю пред изд…Dec 17 2017skafeto.com

loading...