коя кръвна група

Всеки от нас има кръвна група, но много хора не обръщат особено внимание на това. Често се чудим дали сме тази или онази кръвна група, но не сме съвсем сигурни. Най-лесният начин да проверим коя кръвна група сме, е като се консултираме с нашия личен лекар, който може да направи необходимата проверка. А ето и защо е важно да знаем тази информация.

Кръвната група съдържа информация за еритроцитите (червените кръвни телца) на даден индивид, предават от zdrave.to. Тя зависи от веществата (въглеводороди и белтъци) в клетъчната мембрана. Три от най-важните белега са A, B и 0 (AB0) и резус-факторът (Rh). Малцина обаче са хората, които знаят тази информация. Повечето научават каква кръвна група са едва когато им се наложи. Всъщност кръвната група е наследствена и непроменлива характеристика на всеки човек. Тя може да се окаже един от най-важните фактори, тъй като може да спаси и живота ни.

Защо е важно да знаете дали сте кръвна група А, В, АВ или 0?
Ако знаете каква кръвна група сте, ще можете по-лесно да се ориентирате относно това към какви храни сте алергични, към какви заболявания сте предразположени, как реагира тялото ви на стрес и прочие. Една капка кръв също може да послужи като идентификатор като пръстовия отпечатък.

Освен това според вида на кръвта ви, бихте могли да разберете към какви заболявания сте предразположени. Така например хората с кръвна група 0 са предразположени към състояния като язва на стомаха. Хората с кръвна група А пък имат по-висок риск от бактериални инфекции, а жените с тази кръвна група могат да забременеят от по-малко опити. Хората с кръвни групи В и АВ са застрашени от заболявания на панкреаса.

Кръвната група може да ви спаси живота. Може би най-важната причина, поради която трябва да знаете кръвната си група – тя може да спаси живота ви. Когато става въпрос за спешно кръвопреливане при някакъв инцидент, знаенето на кръвната ви група може да се окаже изключително важно. Ако не знаете коя кръвна група сте и искате да разберете, консултирайте се с вашия личен лекар.

Вижте още:Откриха коя е „най-силната“ кръвна групаЧестите изследвания, свързани с кръвните групи на хората, многократно са доказвали, че те имат общо …Aug 19 2019skafeto.comУчени установиха коя кръвна група е най-вкусна за комарите и коя е най-ефективната защитаУчени от град Томск установиха, че комарите са привличани различно според кръвната група на хората и…Aug 13 2019skafeto.com


loading...