Адолф Хитлер

Секретен документ на КГБ може да хвърли край на спекулациите около смъртта на Адолф Хитлер, съобщават световни медии, цитирани от „Блиц“.
В писмо, датирано от 2 май 1945 г. и изпратено до народния комисар на вътрешните работи (вътрешен министър) на Съветския съюз Лаврентий Берия от Берлин, се посочва причината за смъртта на Фюрера и неговата съпруга Ева Браун.
„В телата на възрастните бяха намерени огромни количества цианкалий, а в областта на черепите имаше прострелни рани. Нашето заключение е, че тези хора са погълнали отровата и след това са сложили край на живота си с огнестрелно оръжие“, се посочва в експертизата на съдебни лекари от СССР.Сензационно: Зъбите на Хитлер слагат край на конспирациите. Сталин е в основата на всички съмнения (ВИДЕО)Изследване на зъбите на нацисткия диктатор Адолф Хитлер слага край на конспирациите, че той може да …Jun 8 2018skafeto.com

Документът вероятно може да сложи край на конспиративните теории, че Хитлер и Браун не са се самоубили преди превзимането на германската столица от Червената армия. Според най-разпространената версия, отричаща смъртта на двамата в Берлин, те са живеели в Латинска Америка до дълбока старост.
Политическата полиция на СССР през 30-те и 40-те години е била под шапката на вътрешното министерство. По-късно тя се е преобразувала в Министерство, а след това на Комитет государственной безопасности (Комитет за държавна сигурност, съкратено – КГБ).

Ето и официалната версия за последните дни от живота на Хитлер през 1945 година.
„Безнадеждно губейки войната, Хитлер премества щаба си в Берлин. В бункера, изграден под градината на канцлерството, прекарва последните си дни. Сред лакеите си нацисткият диктатор изиграва последното действие на своя живот. Той прекарва часове пред огромни военни карти, премествайки цветни карфици, обозначаващи несъществуващи вече бойни части. Хитлер е в състояние на пълно нервно изтощение – въпреки че е само на 56 г., той изглежда преждевременно състарен. Здравословното му състояние след грижите на съмнителни лекари дори се влошава още повече. С изключение на Гьобелс, Мартин Борман, секретарките му и още няколко души, подчинените му го напускат. Хитлер осъжда Гьоринг за опит да заграби водачеството му и Химлер, който търси начини за преговори със съюзниците.

Алберт Шпеер, райхсминистърът по въоръжаването и военната продукция, отказва да изпълнява политиката му на обгоряла земя (унищожение на промишлената структура на предстоящите на овладяване от противника земи). Най-сетне осъзнал, че е победен, Хитлер решава да напусне света, жертвайки се във „Вагнеров стил“. Той казва, че Германия, също като него, трябва да предприеме самоубийство, защото германците не са били достойни за гения му и са загубили борбата за своя живот. Остава да свърши още само две неща. В ранните часове на 29 април 1945 г. той се оженва за метресата си Ева Браун и веднага след това диктува личното си и политическото си завещание, в които се опитва да оправдае живота и дейността си. На следващия ден се оттегля в апартамента си и се застрелва, а Ева поема отрова. В съгласие с нарежданията му телата им са залети с бензин и изгорени в градината на канцлерството.“Конспирация или… Откриха мистериозната подводница U-3523, евакуирала Хитлер и златото на Райха в АржентинаНемска подводница U-3523, която според конспиративните теории е превозила ръководството на нацистка …Apr 19 2018skafeto.com

loading...